Ženska nogometna selekcija starta u subotu, Žganec i Vidaček treneri ženskih kategorija Foto: Ilustracija/NK Varteks

Ženska nogometna selekcija starta u subotu, Žganec i Vidaček treneri ženskih kategorija

VV | 19.7.2020. u 14:00h | Objavljeno u Sport

Nakon upućenog poziva i iskazanog velikog interesa za upis u ženske nogometne selekcije, definirani su i prvi važni elementi ovog velikog projekta u nastajanju.

Prvi trening ženskih kategorija seniorki (djevojaka starijih od 16 godina) i kadetkinja (djevojaka između 14 i 16 godina) održat će u subotu 25. srpnja u 10 sati na igralištu našeg nogometnog centra u Hrašćici.

Trener seniorskog sastava bit će Velimir Žganec, ujedno i trener kadeta pri NK Varteksa, dok će trener kadetkinja U-16 biti Denis Vidaček, inače trener mlađih nogometnih kategorija našeg kluba. Nakon prvog treninga planiran je dogovor oko daljnjih termina treninga te prigodno druženje svih sudionika i roditelja naših nogometašica.

Što se tiče mlađih selekcija (djevojčica rođenih 2007. godine i mlađih), one se mogu priključiti redovnom radu muških mlađih kategorija (kako je dozvoljeno propisima nogometnog saveza), te će se prije početka školske godine definirati nova kategorija djevojčica do 13 godina.

Ženska selekcija nogometnog kluba Varteks priključit će se u 2. Hrvatsku nogometnu ligu Sjever od nadolazeće natjecateljske sezone pa možemo reći da naš grad dobiva još jednog nacionalnog ligaša u ženskim sportskim kategorijama.

Navedene dvije selekcije bit će 12. i 13. nogometna kategorija našeg kluba što govori o velikim ambicijama u radu s najmlađima. Izgradnjom trening centra, klub je snažno krenuo u razvoj mlađih selekcija, te je cilj napredovati u najviši rang domaćeg nogometa kroz kratkoročno razdoblje.

Pozivaju se djevojke da se jave na telefon 095 522 6566 kako bi saznale sve o novoj Varteksovoj selekciji i treninzima.