Zelenika: Čeka nas teška utakmica, drugačija nego protiv Rijeke, ali nadam se da ćemo se i u tim uvjetima snaći Foto: Dražen Novosel

Zelenika: Čeka nas teška utakmica, drugačija nego protiv Rijeke, ali nadam se da ćemo se i u tim uvjetima snaći

| 18.5.2023. u 11:10h | Objavljeno u Sport

U sklopu 35.,pretposljednjeg kola u SuperSport HNL momčad Varaždina u subotu u 18 sati u Velikoj Gorici očekuje susret s domaćom Goricom.

Varaždin je u borbi za europske pozicije, dok se Gorica bori za ostanak u najelitnijem rangu hrvatskog klupskog nogometa.

- Idemo iz utakmice u utakmicu, a želimo naravno i u subotnjem susretu pobijediti, iako neće biti lagano. Mislio sam da će pred subotnju utakmicu biti bolja situacija s ozljedama, ali na žalost još je gora. Na susretu s Rijekom ozlijedio se Noa Vugrinec, udarac je dobio i Marko Stolnik i ovaj tjedan još nije trenirao, ali vjerujem da će stisnuti zube jer će nam jedan tako iskusan igrač u ovoj utakmici biti potreban. Ostali su dobro i pripremali se za ogled s Goricom. Opet ćemo posegnuti za par juniora, a oni koji su do sada dobili priliku pokazali su da se i na njih može računati - rekao je trener momčadi Varaždina Mario Kovačević.

Utakmicu će najvjerojatnije početi momčad koja je igrala protiv Rijeke.

- Spremni smo, dat ćemo sve od sebe kao što smo davali i cijelo ovo prvenstvo, a koliko imam prilike čuti najave se da ćemo i na ovom susretu imati podršku svojih navijača s tribina, na čemu im je unaprijed zahvaljujem. Bez obzira na to što se Gorica bori za ostanak moramo biti svjesni da igramo protiv momčadi koja ima glavu i rep, koja igra jako dobro ovo proljeće, moraju osvajati bodove da bi ostali u ligi i mišljenja sam da će gledatelji doći na svoje jer ni jedna momčad u subotu ne može kalkulirati, tako da nas očekuje zanimljiva utakmica, u kojoj ćemo nadam se mi biti bolji i na kraju se veseliti - zaključio je Kovačević.

"Jedinica" Varaždina Oliver Zelenika, ujedno i kapetan momčadi,očekuje dobru igru svojih suigrača.

- Da se tako izrazi sami smo krivi za situaciju u kojoj se nalazimo. Došli smo nadomak Europe i s dvije pobjede ovisimo sami o sebi. Dat ćemo sve od sebe, ne možemo ništa obećavati, ali presretni smo što se najavljuje da će na utakmicu putovati određeni broj naših navijača. Zahvalni smo im na dosadašnjoj podršci, i idemo svi zajedno izboriti izlazak na europsku scenu - rekao je Zelenika.

Trener Mario Kovačević jučer je proslavio 48. rođendan. Zajedno s njim rođendane su jučer proslavili i ostali članovi stožera Posavec, Golub i Težački, koji su u klupskim prostorijama organizirali domjenak za momčad. Nema sumnje da bi Kovačeviću i ostalim slavljenicima najljepši poklon bio dobar rezultat u subotnjem nadmetanju.

- Definitivno da bi bilo lijepo šefu i cijelom stručnom stožeru pokloniti pobjedu - kazao je Zelenika.

Posljednji susret u Gorici završio je bez golova, iako je domaćin u sudačkoj nadoknadi imao kazneni udarac kojeg je tadašnji golman Radošević, a sada vratar Gorice, uspio obraniti. Zelenika zbog crvenog kartona na toj utakmici nije branio. Gorica je na posljednjem susretu s Istrom 1961 uputila dvadesetak udaraca prema golu domaćina i za očekivati je da će i sutra biti napadački aktivni.

- Njima u raznim kalkulacijama odgovara i bod, ali poznavajući trenera Sopića, s kojim sam surađivao cijelu sezonu u Rudešu, znam da će ići na pobjedu. Njihov sastav i sustav od kada je preuzeo Goricu je izdominirati i pokušati kroz šanse doći do golova i čeka nas teška utakmica, drugačija nego protiv Rijeke, ali nadam se da ćemo se i u tim uvjetima snaći - rekao je Zelenika.

Gorica ima kvalitetne igrače, ali Zelenika se nikoga od njih ne pribojava.

- Nisam se pribojavao nikoga iz Rijeke, pa tako ni nikoga iz redova Gorice. Trebamo sami stvoriti igru u kojoj će rezultat ovisiti o nama, namjestiti situaciju da ovisimo sami o sebi - naglašava Zelenika.

Može li Varaždin u preostala dva kola do europske pozicije?

- Svjestan sam situacije i klubova s kojima se borimo, ali imamo nešto što drugi nemaju, a to je da igramo bez pritiska. Mi ništa ne moramo, grupa smo koja je inatljiva i voli se nadigravati, cijela naša sezona je na gol više i mislim da smo svakome nezgodan protivnik - rekao je Zelenika.

U jesenskom dijelu sezone Varaždin je primio gol praktički na svakoj utakmici,a sada je šest susreta bez primljenog gola.

- U zimskim pripremama radilo se na tome i to se okarakteriziralo ne kao problem, već kao stvar koju možemo najviše popraviti i mislim da smo svi zajedno od Brodića do Domjanića u napadu pa do obrane napravili pomak u tom dijelu i trener nas je posložio tako da primamo manje golova - zaključio je Zelenika.