Zazelenio se novouređeni travnjak nogometnog igrališta u Lepoglavi, odrađen i prvi otkos trave

MGA/VV | 25.4.2020. u 17:40h | Objavljeno u Sport

Nakon intenzivnih radova kraju se privode oko pola milijuna kuna vrijedan projekt uređenja travnatog igrališta na Sportsko rekreacijskom centru u Lepoglavi. Nekad dotrajali neravan teren izravnana je, ugrađen je sustav za navodnjavanje te zasijana nova trava koja je po prvi puta i pokošena.

- Ovaj projekt dokazuje da u Gradu Lepoglavi vodimo računa o građanima i njihovim potrebama među kojima je i potreba za bavljenje sportom. Važno je istaknuti da Grad Lepoglava ima bogatu sportsku tradiciju te da je s ponosom prvi u Hrvatskoj ponio titulu Europskog grada sporta. I te činjenice ukazuju da Grad Lepoglava zaslužuje jedan ovakav sportski teren koji je, što je važno naglasiti, uređen u okviru projekta za koji smo dio sredstava, a što kontinuirano činimo, osigurali iz fondova Europske unije. Naime, polovicu sredstava od oko pola milijuna kuna potrebnih za njegovu realizaciju osigurali smo iz gradskog proračuna, a polovicu kroz mjeru 7.4.1. za koju je natječaj raspisao i uspješno proveo LAG Sjeverozapad kojem ovom prigodom na tome i zahvaljujem. A zahvaljujući tom natječaju i ostale članice LAG-a ostvarile su vrijedne potpore za realizaciju vlastitih projekata – istaknuo je gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić dodavši da je Grad Lepoglava prošle godine u obnovu objekta na Sportsko rekreacijskom centru, točnije svlačionica, uložio oko 150.000 kuna te da je dodatnih 150.000 gradskih kuna ove godine uloženo u nabavku traktora za košnju trave, zatim novih golova te za izgradnju bunara za vodu koja će se koristiti za navodnjavanje terena.

- Ne mislimo stati na ovome. Želimo da ovaj sportski kompleks, koji će uskoro ponovno koristiti naše prvoligašice - Ženski nogometni klub Lepoglava te Nogometni klub Lepoglava, u budućnosti biti nogometni kamp – poručio je gradonačelnik Škvarić koji se i sam, prigodom prvog otkosa trave na novouređenom igralištu, uvjerio u mogućnosti oko 120.000 kuna vrijednog novonabavljenog traktora za košnju.

- Koliko je važno bilo urediti ovo igralište govori podatak da u pogonu ŽNK Lepoglave trenira oko 70 igračica svih uzrasta, a u NK Lepoglava oko stotinu igrača, također svih uzrasta. Za kvalitetno bavljenje sportom potrebna je i kvalitetna infrastruktura. Ako sportska infrastruktura nije dobra teško je potaknuti i privući mlade da se bave sportom, a nama u Zajednici sportskih udruga upravo je to cilj - da se što više građana bavi sportom – istaknuo je predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Lepoglave Tonko Županić zahvalivši pri tom tvrtki Sekra koja je izašla ususret Zajednici prigodom nabavke traktora za košnju trave. Također, zahvale su upućene i tvrtki Maxmar grupa kojoj su povjereni radovi uređenja igrališta kao i svima koji su sudjelovali u provedbi ovog projekta. Igralište će, nakon što se odrade planirani završni radovi, službeno biti dano na uporabu tijekom lipnja ove godine.