Završilo ovogodišnje izdanje Cross Lige Beretinec

| 12.2.2019. u 16:19h | Objavljeno u Sport

Nakon šest kola koja su se trčala po šumama beretinečkog kraja završilo je ovosezonsko izdanje popularne zimske trkačke lige – Cross Lige Beretinec. Ukupni pobjednici ovogodišnjeg izdanja Cross Lige Beretinec na dužoj utrci su Ivančica Jež i Saša Horvat, a Sara Domislović i Kruno Kučej na kraćoj utrci.

Start i cilj utrka bio je kod Seoskog gospodarstva Canjuga u Beretincu. Prvo kolo bilo je 24. studenog, kada je u ligi nastupilo 156 natjecatelja. Najuzbudljivije je bilo na 4. kolu kada su postavljena čak dva nova rekorda. Nikola Špoljar novi je rekorder dulje staze i to s vremenom 24:43 dok je Marija Kosi postavila novi ženski rekord na kraćoj stazi s vremenom 16:47.

Staza Cross Lige Beretinec je kružna i označena te prilagođena svim kategorijama. Trčalo se u dvije kategorije: kraća utrka duljine 3 kilometara (sa 150 metara uspona) i dulja utrka dužine 6 kilometara (s 300 metara uspona).

U posljednjem, 6. kolu 4. Cross lige Beretinec 2018/19 u dvije je utrke ukupno nastupio 71 trkač i trkačica, od čega 38 na kraćoj, te 33 na utrci s dužom stazom.

U konkurenciji 17 trkača pobjednik utrke na 3.150 metara bio je Vanja Šomođi, drugo mjesto osvojio je Kruno Kučej iz Udruge za kulturu i sport Bedenec, a treće Tihomir Grabar, dok je kod 21 žene najbrža bila Marija Kosi, druga je na cilj stigla Štefica Bubnjarić, dok je Sara Domislović osvojila je treće mjesto.

Organizatori Cross Lige Beretinec su BBK Asi, SRD 315 Sjeverozapad i Seosko gospodarstvo Canjuga.