Završeno Europsko prvenstvo, brojne pohvale Varaždinu za organizaciju Foto: Grad Varaždin

Završeno Europsko prvenstvo, brojne pohvale Varaždinu za organizaciju

Varaždinske vijesti | 12.8.2019. u 09:29h | Objavljeno u Sport

Podjelom pobjedničkih plaketa i banketom svih sudionika u nedjelju na večer u Studentskom domu u Varaždinu završeno je Ekipno prvenstvo Europe u atletici – 2. liga.

Najviše bodova u dvodnevnom natjecanju skupila je reprezentacija Estonije koja je time ostvarila pobjedu i plasman u viši rang natjecanja. Plaketu je kapetanu reprezentacije predao Erich Teigamagi, delegat EA. Slovenija je ostvarila drugo mjesto za što im je čestitao Ivan Veštić predsjednik HAS-a, a zamjeniku gradonačelnika Zlatanu Avaru pripala je čast uručiti plaketu za treće mjesto kapetanici reprezentacije Danske.

Hrvatska je odličnim nastupima svih reprezentativaca te pobjedama Sandre Perković, Sare Kolak i Dine Bošnjaka osvojila je peto mjesto i osigurala ostanak u ovom rangu natjecanja.

Uoči podjele plaketa, zamjenik varaždinskog gradonačelnika Zlatan Avar uručenjem simbola Grada Varaždina – replike povijesnog grba zahvalio je Hrvatskom atletskom savezu i predsjedniku Ivanu Veštiću te Europskoj atletskoj federaciji i njenom delegatu Erichu Teigamegiju.

Prvenstvo je održano u sjajnoj atmosferi pred ispunjenim tribinama, a organizatori su primili brojne pohvale svih dvanaest reprezentacija i dužnosnika Europske atletske federacije. Varaždin je trideset godina nakon održavanja JUPEA u potpunosti ispunio očekivanja te još jednom uspješno organizirao veliko međunarodno sportsko natjecanje.

etch_ceremonija.JPG

etch_estonia.JPG

etch_pobjednici.JPG

etch_zhvala_has_ea.JPG