Završen prvi krug na EHF EURO-u 2021., Hrvatska bolja od Francuske, Fabijan Grubišić ugradio 9 golova

| 16.8.2021. u 09:49h | Objavljeno u Sport

Na EHF EURO-u 2021. koje se od 12. do 22. ovoga mjeseca igra u Varaždinu i Koprivnici, sinoć je završen prvi krug natjecanja.

Hrvatska je reprezentacija sinoć u Koprivnici bila bolja od Francuske 26:25 i tako je eliminirala iz borbe za medalje, dok hrvatska vrsta u drugi krug natjecanja prenosi dva boda.

U sinoćnjoj pobjedi nad Francuskom najefikasniji je bio igrač GRK Varaždina 1930 Fabijan Grubišić, koji je postigao 9 golova iz 13 pokušaja.

Hrvatska će natjecanje nastaviti u Koprivnici u grupi 2, s 2 boda, dok Danska i Njemačka prenose po bod, a Porugal je u skupini bez bodova.

Prvu utakmicu Hrvatska će odigrati sutra protiv Danske, a u srijedu će igrati s Njemačkom.

U Varaždinu su se u drugi krug plasirale reprezentacije Slovenije, koja prenosi dva boda, Španjolske i Švedske s po jednim bodom te Island bez bodova, a natjecat će se u grupi 1.

U grupi 3 gdje se ne odlučuje za medalje, već za konačan poredak na prvenstvu, natjecat će se Mađarska, Italija , obje s po  2 prenesena boda te Srbija i Izrael bez bodova.

Natjecanja u varaždinskoj Areni nastavljaju se sutra u 14 sati i 30 minuta utakmicom između Srbije i Izraela,dva sata kasnije igrat će Italija i Mađarska, od 18.30 počet će nadmetanje Islanda i Švedske, a posljednja utakmica sutrašnjeg programa bit će od 20.30 sati između Slovenije i Španjolske.