Završen natjecateljski dio sezone i za mlađe uzraste ŽKK Vindi

VV | 30.6.2021. u 16:41h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Nakon izuzetno uspješne sezone seniorki ŽKK Vindi, koje su pod vodstvom trenera Marka Škerbića osvojile regionalni dio kupa Ružice Meglaj Rimac, te završile sezonu na 2. mjestu Prve hrvatske ženske košarkaške lige skupine A, i mlađe Vindice završile su jednu od najuspješnijih sezona u povijesti kluba.

Ova je sezona, optrećena epidemiološkim mjerama, zatvaranjem dvorana, i zabranama treniranja, pokazala da se i u takvim uvjetima, uz ogroman trud i zalaganje igračica i trenera, rad isplati i donosi željene rezultate.

Mlađi uzrasti ŽKK Vindi natjecali su se u nekoliko kategorija. Nažalost, u nekim kategorijama prvenstvo je prekinuto zbog epidemiološke situacije, pa nisu sve igračice dobile priliku za evaluaciju svog rada I truda.

Djevojčice do 13, pod vodstvom trenera Tibora Vukovića, osvojile su prvo mjesto u regiji sjever koja obuhvaća pet sjevernih županija i odigrale odličnu kvalifikacijsku utakmicu za plasman među četiri najbolje ekipe Hrvatske.

U nedjelju 27.06. kvalifikacijskom utakmicom za plasman među četiri najbolje hrvatske ekipe djevojčica U-13 završena je natjecateljska sezona. U vrlo izjednačenoj utakmici u kojoj su većim dijelom bile u vodstvu, Vindice su na kraju posustale i izgubile od Riječke ekipe FSV 39:46 . Uz iznimnu borbenost, presudnim se na kraju pokazala preciznost s linije slobodnih bacanja.

Osim sjajne selekcije djevojčica rođenih 2008 i mlađe , ovu sezonu obilježio je i uspjeh mlađe selekcije do 12 godina koja je pod vodstvom trenerice Ide Šnidarić i trenera Tibor Vukovića osvojila Otvoreno prvenstvo grad Zagreba. Osobito veseli činjenica da su u Zagrebu uvjerljivo pobijeđene renomirane ekipe poput Trešnjevke ii Medveščaka .

U uvjetima kada zbog pandemije mlađe kategorije pola godine nisu mogle u dvorane i kada su se prvenstva završavala na vrućim vanjskim terenima, ovakvi uspjesi nadilaze sva očekivanja.

Neobično je da sezone traju čak i u ljetnim mjesecima i sada slijedi period lakših treninga i kratak odmor, jer već 17. kolovoza mlađe kategorije odlaze na košarkaški kamp na Rabu.

Ovogodišnji uspjesi podigli su očekivanja za narednu sezonu ali iz kluba istiću kako je najvažnije nastaviti s radom škole košarke i privući nove djevojčice rođene 2011. i mlađe kako bi se nastavio kontinuitet ostvaren posljednjih godina .

Ovim putem iz kluba pozivaju djevojčice rođene 2011. i mlađe da se početkom školske godine uključe u školu košarke.

I ove godine ŽKK Vindi je aplicirao na dva EU projekta (na jednom kao nositelj te na jednom kao partner) i nadamo se da će to osigurati nova uzbudljiva putovanja i druženja za košarkašice ŽKK Vindi.

Označeno u