Tour de Kaj Foto: BBK ASI

Zasad se prijavilo oko 50 natjecatelja za utrku Tour de Kaj, start sutra u 10 sati

M.N./Varaždinske vijesti | 15.6.2018. u 19:36h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Zaljubljenici u dva kotača u subotu, 16. lipnja, će upoznati sve ljepote Zagorja na drugoj po redu utrci Tour de Kaj. Natjecatelji će biciklirati 138 kilometara i penjati se 1800 metara, a zasad se prijavilo oko 50 natjecatelja s područja sjeverne Hrvatske.

Sudionici utrke u muškoj i ženskoj konkurenciji startat će u 10 sati kod Seoskog gospodarstva Canjuga nedaleko Varaždina, gdje je ujedno i cilj, a proći će kroz kontrolne točke od Varaždinskih Toplica, preko Visokog, Žganog Vina, Trakošćana i Špilje Vindija. Tour de Kaj je rekreativnog karaktera pa organizatori pozivaju sve rekreativne cestovne bicikliste da se prijave na ovaj jedinstveni maraton.

- Svi moraju imati ispravan cestovni ili treking bicikl, kacigu, mobitel, rezervnu zračnicu ili set za krpanje, pumpu, priručni alat i set prve pomoći. Obveza svih natjecatelja je da se prije samog nastupa pripreme, tj. detaljno prouče trasu i kontrolne točke kako ne bi došlo neželjenih situacija – ističu iz Brdskobiciklističkog kluba ASI koji je ujedno i organizator utrke.

Za one koji su popnu na postolje u obje kategorije, organizator je pripremio bogate poklon pakete sponzora i medalje. Svi natjecatelji također će dobiti pamučne majice, a okrijepit će se u Visokom i Žganom Vino, dok nakon utrke imaju osiguranu večeru.

Prijave su moguće i na sam dan maratona i startina iznosi 150 kuna, no natjecatelji koji se tada prijave neće dobiti majicu.

Detaljne informacije o maratonu možete saznati na web stranici kluba Asi, kao i putem Facebook stranice Brdsko biciklistički klub Asi.

tour_de_kaj_2.jpg