Započeo WRC Croatia Rally, utrku iz Varaždinske županije pratiti će svaki deseti stanovnik zemlje

VV | 22.4.2022. u 10:11h | Objavljeno u Sport

Ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu službeno je otvoren  WRC Croatia Rally koji se u Hrvatskoj održava od 21. do 24. travnja na dvadeset atraktivnih brzinskih ispita kroz pet hrvatskih županija – Zagrebačku, Karlovačku, Krapinsko-zagorsku, Primorsko-goransku i Varaždinsku županiju.

Ceremonijalnim startu nazočili su uz predsjednika Vlade RH mr.sc. Andreja Plenkovića,  izaslanika predsjednika Hrvatskog sabora Tomislava Okroše, Tomislava Družaka državnog tajnika za sport u Ministarstvu turizma i sporta, županicu Karlovačke županije Martinu Furdek-Hajdin, zamjenika župana Zagrebačke županije Ervina Kolareca te ostalih uzvanika i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak te pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Mladen Jakopović.

Župan Stričak koji je i označio start jednoj od ekipa dizanjem hrvatske trobojnice, izrazio je zadovoljstvo što je Varaždinska županija jedan od domaćina ove utrke koju će pratiti veliki broj gledatelja diljem svijeta.

- Radi se o zaista velikoj promociji za našu županiju. Sama činjenica da ovu utrku prati čak 836 milijuna gledatelja diljem svijeta, odnosno svaki deseti stanovnik zemlje, a prenosi ju 250 TV kuća govori u prilog tome da se radi o velikom sportskom i turističkom događanju.  U utrci sudjeluje 66 ekipa s pet kontinenata, odnosno 26 zemalja i svi oni će se  u nedjelju , vozeći se kroz naš biser kontinentalnog turizma Trakošćan moći uvjeriti u ljepote našeg kraja. Svim ekipama, a poglavito vozačima želim puno sreće – rekao je župan Stričak.

Galerija slika