Sudionici 1. ljetnog sportskog višeboja

Zajednica SUGV-a donosi sportske sadržaje tijekom dugih, toplih ljetnih dana

| 9.6.2019. u 15:11h | Objavljeno u Sport

Osim organizacije velikog sportskog događanja - Ekipnog prvenstva u atletici 2.liga, koje će se u Varaždinu održati od 10. do 11. kolovoza, Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina pod pokroviteljstvom Grada Varaždina, za građane priprema tri projekta.

U petak, 14. lipnja, od 18.30 do 20.30 sati, Varaždin će se četvrtu godinu zaredom upisati na kartu svjetskih gradova u kojima će se obilježiti Međunarodni dan joge. Jogu, uz bedeme Starog grada, možete besplatno vježbati uz instruktore varaždinskih joga centara, jedini uvjet je da ponesete prostirku na kojoj ćete vježbati. Nakon toga, 17. lipnja, kreće 2. Ljetni sportski višeboj, koji će se održavati deset dana.

-Prije svega važno je za istaknuti da su programi besplatni, rekviziti osigurani, a provoditi će se na vanjskim i unutarnjim terenima sportske dvorane u Graberju. Naravno, neke aktivnosti biti će u Dravskoj park šumi i na vanjskom bazenu na Dravi. Desetog dana, redovite polaznike višeboja, očekuje izlet na more. Sve aktivnosti će provoditi profesori kineziologije: Emerik Večerić, Tomislav Jelenski, Tomislav Biškup i Marko Žganec – pojasnila je stručna suradnica u Zajednici i voditeljica projekata, Anica Sitar. Dodala je da je program namijenjen učenicama i učenicima od trećih do šestih razreda gradskih osnovnih škola:

-Svi su dobrodošli, bez obzira na prethodno sportsko znanje i iskustvo. Učenici će se moći okušati u različitim sportovima - nogomet, odbojka, rukomet, košarka, boćanje, badminton i borilački sportovi. Svakog dana osiguran je mini obrok i voda, a prijave se mogu dostaviti na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na broj mobitela: 099 209 2612. Potrebi podaci su: ime i prezime djeteta i koji razred pohađa – poručila je Sitar.

Krajem lipnja, točnije 29. lipnja, Grad Varaždin će dočekati trkače koji dolaze iz Poljske u sklopu Međunarodne humanitarne utrke Freedom Charity Run. Tom prilikom će dotrčati šestero atletičara iz smjera Mađarske kojima će se pridružiti i varaždinski trkači te će svi zajedno u 17 sati dotrčati na Korzo gdje će ih dočekati predstavnici Grada i Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina.

U nedjelju ujutro će svi zajedno istrčati iz Starog grada u pratnji varaždinskih trkača iz AK „Sloboda“, AK „Varaždin“ i TK „Marathon 95“.