Ronald Ređep Foto: Martin Novosel

Demantij HSTS-a: Netočan je i neistinit navod gospodina Ronalda Ređepa

VV | 16.3.2021. u 11:27h | Objavljeno u Sport

Nakon što smo prenijeli vijest o neigranju susreta varaždinskog Starra i Libertasa Marinkolora u Dubrovniku, javio se Hrvatski stolnoteniski savez koji je demantirao navode predsjednika Starra, Ronalda Ređepa koji su bili objavljeni u članku na našem portalu "Prvenstvo već odlučeno?: Starru automatski poraz protiv Libertasa"

<<Prvenstvo već odlučeno?: Starru automatski poraz protiv Libertasa>>

Ovim putem prenosimo demantij u cijelosti kojeg smo primili od HSTS-a:

"Predmetnim zahtjevom obraćam se kao punomoćnik Hrvatskog stolnoteniskog saveza zbog teksta u objavljenom u Vašem mediju pod Naslovom „Prvenstvo već odlučeno? Starru automatski poraz protiv Libertasa", objavljenog 2. ožujka 2021. u 09:30

Navedenim tekstom povrijeđeno je pravo na zaštitu dostojanstva, ugleda i časti zajamčeno člankom 7. Zakona o medijima. Naime, prema članku 40. Zakonu o medijima (Narodne novine br. 59/04, 84/11 i 81/13, u nastavku: ZM) svatko ima pravo zahtijevati ispravak objavljene informacije kojom su povrijeđena njegova prava ili interesi.

U gore navedenom tekstu gospodin Ronald Ređep iznio je netočne tvrdnje koji su neistinite te koje mogu naškoditi časti i ugledu podnositelja.

II. Sukladno navedenom podnositelj moli da se objavi ispravak informacije kako slijedi u
nastavku ovog Zahtjeva:

Netočan je i neistinit navod gospodina Ronalda Ređepa iznesen u tekstu pod Naslovom „Prvenstvo već odlučeno? Starru automatski poraz protiv Libertasa" koji je objavljen 2. ožujka 2021 .godine u 09:30 kako su igrači STK Ronald Ređep na putu do Dubrovnika bili zaustavljeni zbog preporuke epidemiologa.

Naime, notorna je činjenica kako igrači STK Ronald Ređep su mogli biti zaustavljeni na putu samo zbog zakonskog akta koji je obvezujući, a preporuka epidemiologa dr Mate Lakića ne predstavlja akt zbog kojeg igrači STK Starr bi bili zaustavljeni na putu. Dakle, ekipa STK Stan­je samostalno odlučila zaustaviti se i ne nastupiti u najvažnijem meču u borbi za naslov prvaka svoje zemlje. Svoju odluku temeljila je na preporuci dr Lakića koji nema nikakve ovlasti da samostalno regulira sportska natjecanja. Epidemilog Lakić nije izjavio da se ne smije igrati jer je svjestan da nema te ovlasti te isti niti jednom riječju nije naložio zaustavljanje sportske ekipe na putu do Dubrovnika. Ronald Redep kao odgovorna osoba u Stk Starr bi trebala preuzimati odgovornost za radikalne odluke poput neigranja utakmice,a ne istu prebacivati na epidemiologe.

Isto tako netočna je činjenica kako unatoč odluci epidemiologa i Stožera Civilne zaštite o neigranju, te zahvaljujući podršci HSTS-a, novi su natjecateljski bodovi prema tome i pobjeda od 3:0pripisani STKLibertas Marinkoloru bez igre

Gospodin Ronald Ređep je upoznat da su na snazi dva obvezujuća akta koja uređuju natjecanja u cjelokupnom hrvatskom sportu. Radi se o Odluci Stožera civilne zaštite RH koja dopušta HEP Superligu kao i važećoj Preporuci Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koja uređuje utakmice u zatvorenim športskim objektima poput utakmica stolnog tenisa. Dakle, nisu postojale nikakve odluke o neigranju utemeljene na hrvatskim zakonima već se radi o vlastitom tumačenju g. Ređepa koji nije pravnik. U dvorani u Dubrovniku kao mjestu zakazane utakmice, organizatori su se držali važećih preporuka obzirm su isti dan odigrane prvenstvene utakmice u odbojci i košarci.

Ronald Ređep navodi kako je epidemiolog obavijestio lokalni Stožer o svojoj preporuci ali prešućuje kako je lokalni Stožer Dubrovačko neretvatnske županije obavijestio sve aktere kako se utakmica smije igrati uz pridržavanje važećih propisa. Isti dan su u dvorani gdje je trebala biti igrana utakmica STK Starr protiv Livertasa Marinkolor, odigrane prvenstvene utakmice kontaktnih sportova poput košarke i odbojke te je stvarno začuđujuće kako gostujuće ekipe nisu bile zaustavljene na putu do Dubrovnika. Valja obavijestiti čitateljstvo kako punomoćnik STK Starr pred ministarstvom nadležnim za sport ističe kako je stolni tenis kontaktni sport obzirom se ne igra s rukavicama i maskom. Imajući u vidu stav STK Starr kako je po njegovom tumačenju u novom normalnom, stolni tenis kontaktni sport, bilo bi dosljedno daje STK Starr poput košarkaša i odbojkaša, kao kolega u kontaktnim sportovima, odigrao utakmicu u zakazanom terminu."

6._odgovor_stožer_cz_DNZ_1247.png