Bojan Vurčina u dresu županijskog drugoligaša Foto: šnk zadrugar hrastovsko

Zadrugar iz Hrastovskog pojačao bivši reprezentativac, jedna od ikona HNL-a!

| 18.9.2020. u 12:44h | Objavljeno u Sport

- Nakon 10 godina i povijesnog dana kada je ŠNK Zadrugar igrao na svom terenu protiv zagrebačkog Dinama, danas je dan koji će također biti upisan zlatnim slovima u povijest Zadrugara. Danas se priključio bivši repezentativac,ikona Prve HNL u kojoj je skupio 195 nastupa i postigao 60 golova, nogometni virtuoz,a prije svega čovjek velikog srca Bojan Vručina, objavio je ŠNK Zadrugar iz Hrastovskog na svom službenom facebook profilu.

Zadrugar je član Druge županijske nogometne lige gdje nakon pet kola zauzima drugo mjesto. Vručina (35) posljednje je nosio dres Borca iz Imbriovca, a nogometnu je karijeru počeo u Podravini iz Ludbrega i Varteksu, a igračku afirmaciju doživio je u Slaven Belupu gdje je u 149 nastupa postigao 46 pogodaka i prometnuo se u jednog od najboljeg napadača Prve hrvatske nogometne lige.

Vručina je potom bio na posudbi u njemačkom prvoligašu MSV Duisburg, nakon čega je proveo dvije sezone u izraelskom Hapoel Tel Avivu gdje je bio član momčadi koja je osvojila povijesnu dvostruku krunu. Karijeru je nastavio u grčkom Panserraikosu, vratio se u redove Slaven Belupa te otišao u mađarski Kaposvar.

U albanskoj Shkëndiji je u 56 nastupa postigao 30 golova. Nogometni putevi dalje su ga odveli u grčku Trikalu, slovenski Rudar iz Velenja i jordanski Shabab Al-Ordon Club, a posljednjih nekoliko sezona igrao je u redovima austrijskog niželigaša SV Wildona. Bio je i na popisu hrvatskih nogometnih reprezentativaca za utakmicu protiv Andore u sklopu kvalifikacija za odlazak na SP 2010. godine u Južnoj Africi.