Za zlatni ITTF turnir za kadete i juniore prijavljeno 344 igračica i igrača iz 43 države

| 17.9.2019. u 17:58h | Objavljeno u Sport

Od sutra do nedjelje, 22. rujna, Stolnoteniski klub Varaždin će u dvorani na Dravi biti domaćin sedmom po redu ITTF turniru za kadete i juniore, koji će ove godine, po prvi puta ima zlatni status, što znači da je varaždinski turnir jedan od četiri najkvalitetnija turnira u svijetu. Prijavljene su 344 igračice i igrača iz 43 države, među njima i 21 hrvatski predstavnik.

Od igrača iz Varaždinske županije pozvane su kadetkinje Jelena Vukelić (Varaždin), Ivona Štriga (Starr) i Bruna Borovec (Starr) te juniorke Janja Matijašec (Varaždin) i Tena Kovaček (Starr), dok je Lucija Sitar (Varaždin) otkazala nastup zbog ozljede. U muškoj konkurenciji igrat će Leon Šantek (Starr) i Vito Milak (Visia Trnovec B.).

Prva dva dana natjecat će se juniori, koji će u četvrtak od 18 sati igrati finala. U petak, 20. rujna, na rasporedu je ekipni dio, 21. rujna igrat će se ekipna finala i početi natjecanja za kadete,koji će u nedjelju igrati finala. Do sada se varaždinski turnir igrao na 22 stola, a ove će se godine igrati na 26 stolova.

- Nagradni fond našeg turnira je 10 tisuća dolara, novčane nagrade dobivaju samo juniori, a i dijeli se najveći broj bodova za svjetsku rang listu. Uspoređujući s tenisom varaždinski je turnir jedan od četiri Grand Slam turnira za kadete i juniore. Posebnost varaždinskog je i u tome da je ovo jedini turnir koji se održava izvan Azije, a bit će i najmasovniji i najjači na svijetu - rekao je predsjednik STK Varaždin Tomislav Crnadak.