Božidar Crnković, Alen Runac i Goran Vučetić ( s lijeva) predsjedaju 30. sjednicu Skupštine ZSUGV-a Foto: Krešimir Đurić

Za sport u 2018. godini Zajednica sportskih udruga od Grada traži 9,4 milijuna kuna

| 17.10.2017. u 12:42h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Na jučer održanoj 30. sjednici Skupštine Zajednice sportskih udruga grada Varaždina u palači Herzer, sa zakašnjenjem koju je prouzročila situacija sa nedonošenjem gradskog proračuna ranije ove godine, konačno je usvojen program javnih potreba u sportu za 2017. godinu, a isto tako je donesen prijedlog Programa za 2018. godinu.

Za sport u 2017. godini je bilo predviđeno 8 milijuna i 125 tisuća kuna, a za 2018. godinu će se tražiti 9 milijuna i 440 tisuća kuna iz gradskog proračuna, što je povećanje od milijun i 315 tisuća kuna, a isto tako se planira izdvojiti dodatnih 3 milijuna 998 tisuća kuna za sanaciju, adaptaciju i rekonstrukciju sportskih objekata dvorane Graberje, stadiona Slobode, stadiona Varteksa, sportskog centra Srednjoškolca, sportskog centra Hrašćica i nogometnog igrališta Jalkovca.

- Ovo su naše želje i što smatramo da bi sport u 2018. godini trebao imati. Nisu to nerealne želje i što bi podržale većina lokalnih samouprava u Hrvatskoj. Temeljem natječaja koji smo poslali svim članovima Zajednicama gdje smo tražili da dostave svoje potrebe za 2018. godinu, napravili smo ovaj prijedlog koji je u realnim okvirima - rekao je tajnik Zajednice Patrik Košćak.

- Zamolio bih sve članove za strpljenje kada će se napraviti sanacije na tim sportskim objektima. Radi se punom parom. Jednom kada napravimo te sanacije, to će nam opet trajati jedno dulje vrijeme - objasnio je predsjednik Zajednice Alen Runac.

Na sjednici je također razriješen Damir Belaj kao predstavnik Skupštine 18. izborne jedinice za stolni tenis, a čiju smjenu su zahtijevali stolnoteniski klubovi STK Starr, Igea Željezničar i STK Varaždin. Damir Belaj je dao ostavku na svoje mjesto u Skupštini te Izvršnom odboru. Skupštinari su izglasali Josipa Plečka za novog člana Izvršnog odbora, a novi član Skupštine za 18. jedinicu je Dejan Vukelić.

Na jučerašnjoj sjednici je prihvaćeno pet novih članova i to Udrugu za promicanje i očuvanje tradicije nogometa u Varaždinu "Đuro Kulčar" Varaždin, Karate klub kumite i kata Varaždin, Pikado klub gluhih "Polet" Varaždin, Ju-jitsu klub BJJ Varaždin i Streličarski klub "Puma" Varaždin.

Predsjednik Runac je također komentirao dopis koji je stigao na adresu Zajednice vezano za lažiranje podataka na natjecanjima kluboova članova.

 - Nećemo javno o klubovima o kojima se radi, a radi se o tome da se "friziraju" podaci na natjecanjima. To uvelike utječe na raspodjelu novca. Mi smo uveli nadzor i kontrole, ali ponekad nam može promaknuti nešto jer nisu sve stranice svih saveza posložene kako treba pa imamo velike probleme. Mi ćemo navode provjeriti iz dokumentacije koja nam je dostavljena i uvest ćemo sankcije onima koji su kršili i namještali rezultate - zaključio je Runac.

Na sjednici je bilo prisutno 20 od 29 članova Skupštine čime su sve donesene odluke pravovaljane, a donesene su jednoglasno. 

zajednica5.JPG