Za najboljeg hrvatskog motociklistu Martina Vugrinca nije bilo mjesta na večerašnjoj Noći prvaka HMS-a

| 28.1.2023. u 20:53h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Veliki neugodnost doživjeli su večeras u Križevcima najbolji hrvatski motociklist Martin Vugrinec i njegov otac i menadžer Ivica. Iako su obojica dobili pozivnice za večerašnju Noć prvaka Hrvatskog motociklističkog saveza, za njih dvojicu nije bilo mjesta u restoranu u kojem se održavala najsvečaniji događaj za sve motocikliste natjecatelje, organizatore utrka, šefove timova, predsjednike klubova te njihov prateći kadar.

- To je gala večer motociklizma u Hrvatskoj na kojoj se prvacima i najboljima u protekloj sezoni uručuju nagrade a osim njih prisutni su svi koji u motociklizmu u Hrvatskoj, a i bližoj regiji u svim disciplinama nešto znače. Zamišljena je kao nagrada za sav trud i odricanja tijekom godine, te kao motivacija da još jače krenete u nastupajuću sezonu. Naravno za takve manifestacije morate imati pozivnicu i bar nekakve veze s motosportom, pošto su mjesta ograničena. Martin i ja smo 10. siječnja dobili urednu pozivnicu od Hrvatskog motociklističkog saveza, na naše e-mail adrese, a proslijedio nam ju je Miro Papec, koji je predsjednik našeg kluba 1.HMK Zagreb. Na mjestu događaja pojavili smo se pola sata ranije. U jednom trenutku pokraj nas se stvorio predsjednik HMS-a Stjepan Peršin. Nakon što smo ga uljudno pozdravili iskoristio sam priliku i upitao ga gdje se nas dvojica možemo sjesti? Onako nervozno nas je pogledao i pitao "Tko je Vas uopće zvao? Vi niste nikakvi prvaci". Na to mu je Martin pokazao pozivnicu i odgovorio da on (Martin) uopće ne vozi motor i da mi možemo istog trenutka otići... "Ja ne znam tko je vas zvao, sjednite si tu negdje iza" bile su sljedeće riječi predsjednika HMS-a, pokazavši prema kutu prostorije. Martin me nakon toga pogledao rekavši "Tata idemo..." - rekao je Ivica Vugrinec, otac i menadžer Martina Vugrinca.

- Ne sjećam se da sam se ikada osjećao tako osramoćeno. Jednoj takvoj osobi nije mjesto na bilo kakvoj poziciji, a pogotovo ne na poziciji predsjednika HMS-a. Ovo mu nije prvi kiks što se nas tiče, ali je definitivno zadnji. A taman sam mislio da su stvari krenule na bolje i da ćemo imati, barem moralnu podršku od Saveza, kao što smo to bili dogovorili prije mjesec dana na Grobniku - zaključio je Ivica Vugrinec.