Za Magma Pan kup 2017. u varaždinskom Graberju prijave do 14. prosinca

| 7.12.2017. u 08:57h | Objavljeno u Sport

Nakon pet godina održavanja u varaždinskoj Areni, desetljećima poznato Zimsko prvenstvo Varaždina u malom nogometu ove će se zime održati tamo gdje je osamdesetih godina i proživljavalo svoje najčarobnije trenutke – u kultnom Graberju.

Predstojeće Europsko rukometno prvenstvo u Areni u siječnju „skratilo“ je termine, stvorilo gužvu i redovnim korisnicima ovih sportskih dvorana, pa će i zimska malonogometna čarolija ove zime biti u nešto manjem formatu, prilagođena nastaloj situaciji.

No nema sumnje, s druge će strane povratak u Graberje priuštiti atmosferu kao spomenutih osamdesetih, na radost brojnih (malo)nogometnih zaljubljenika iz cijele sjeverozapadne Hrvatske.

Ovo, već 38. po redu Zimsko malonogometno prvenstvo Varaždina i ove će godine nositi svoj prepoznatljiv naziv „Pan kup“, ovoga puta s dodatkom – Magma Pan kup Varaždin 2017. Turnir će početi u subotu, 16. prosinca 2017. godine, a dan velikog finala predviđen je za blagdan Sveta tri kralja, u subotu, 6. siječnja 2018. godine.

I ove godine igrat će se u dvije kategorije, seniorskoj i veteranskoj. I dok u kategoriji seniora nema dobnog ograničenja prilikom prijava, kod veterana je minimalna dobna granica 35 (rođeni 1982. godine i ranije). Svaka veteranska ekipa ima pravo i na jednog mlađeg igrača u prijavi, međutim ne mlađeg od 33 godine (minimalno 1984. godište).

S obzirom da je turnir na prijelazu godine i samo godište nije najpravedniji parametar, tolerira se u oba uvjeta šest mjeseci, odnosno da na dan igranja igrač ima minimalno 34 godine i šest mjeseci tj. (onaj jedan) 32 godine i šest mjeseci.

Kotizacija za sudjelovanje je kao i prethodnih godina – 800,00 kuna po ekipi. Prijave ekipa traju i zaključuju se u četvrtak, 14. prosinca, a istog dana u večernjim satima održat će se i ždrijeb turnira.

Naslov pobjednika Zimskog prvenstva Varaždina brane Centar Škudar (Novi Golubovec) u seniorskoj i Hudek Trgotrans (Biljevec) u veteranskoj konkurenciji.