Vrijedne donacije osnovnim školama Jalžabet, Martijanec i Kamenica Foto: SportVision

Vrijedne donacije osnovnim školama Jalžabet, Martijanec i Kamenica

| 24.4.2019. u 16:33h | Objavljeno u Sport

Školski sportski savez Varaždinske županije upriličio je svečano uručenje vrijednosnih bonova tvrtke sponzora programa „SportVision“-a u iznosu po 7 tisuća kuna odabranim trima školama Varaždinske županije koje su odabrane na temelju angažiranosti u provođenju programa Univerzalne Sportske Škole, a po odluci Hrvatskog Školskog Sportskog Saveza i Školskog Sportskog Saveza Varaždinske Županije. Vrijednosni bonovi uručeni su, ravnateljicama Osnovne škole Martijanec, Sonji Huzjak, Osnovne škole Jalžabet, Vesni Vuković i Osnovne škole Kamenica, Mirjani Posavec.

Uručenju vrijednosnih bonova prisustvovali su članovi Izvršnog i Nadzornog odbora Školskog Sportskog Saveza Varaždinske Županije, a prisutnima su se obratili predstavnici Hrvatskog Školskog Sportskog Saveza i Školskog Sportskog Saveza Varaždinske Županije, Marko Soldo i Ivana Putarek.

Školski Sportski Savez Varaždinske županije provodi program UNIVERZALNE SPORTSKE ŠKOLE od samog začetka provođenja, već dvanaestu godinu za redom. Od početnih tri odjeljenja (provođenje u 3 škole), program se u šk. god. 2018.-2019. u osnovnim školama Varaždinske županije provodi u čak 44 odjeljenja i time se za 1100 djece 1.-4. razreda omogućava da potpuno BESPLATNO dva puta tjedno pohađaju program i to u školi koju pohađaju. Sredstva za provođenje programa, voditelje programa u iznosu 264.000kn Školski Sportski Savez Varaždinske Županije osigurava od Hrvatskog Školskog Sportskog Saveza, odnosno SDUŠ-a, Središnjeg Državnog Ureda za Šport.

Univerzalna sportska škola (USŠ) najmasovniji je sportski program, namijenjen je učenicima od prvoga do četvrtog razreda osnovne škole. Cilj programa je uključivanje što većeg broja najmlađih učenika u programirane sportske aktivnosti, odnosno stvaranje navike svakodnevnoga tjelesnog vježbanja. Djeca pod stručnim nadzorom kineziologa, igrajući se na zanimljiv i za njihovu dob pedagoški i kineziološki primjeren način, uče osnovne oblike kretanja, kao i osnovne elemente brojnih sportova. Program se s djecom provodi dva puta tjedno, u školi koju dijete pohađa, integrirano u školski raspored, potpuno BESPLATNO.

Školski Sportski Savez Varaždinske Županije osigurao je još 144 tisuće kuna za provođenje sportskog programa Vježbaonica, koji se također provodi u školama, za uzrast 5.-8. razred osnovne škole i srednje škole, a kojeg u ovoj šk.god. provodi u 24 odjeljenja, također, za djecu potpuno besplatno.