Ivet Lalova (lijevo) i Filip Mihaljević Foto: Martin Novosel

Vrhunska atletska priredba u Varaždinu: Sve spremno za Ekipno prvenstvo Europe u atletici - 2. Liga

Varaždinske vijesti | 9.8.2019. u 18:05h | Objavljeno u Sport

- Spremni smo! Stadion je uređen, natjecatelji su maksimalno motivirani, pred nama je vrhunska atletska priredba, koja će ljubiteljima kraljice sportova ponuditi dva dana izvrsne atletike, vjerujem odlične rezultate i puno uzbuđenja - istaknuo je Ivan Veštić, predsjednik Hrvatskog atletskog saveza na konferenciji za novinare koja je održana u varaždinskoj Gradskoj vijećnici dan uoči Ekipnog prvenstva Europe u atletici - 2. Liga, koji će na varaždinskom stadionu Sloboda biti održano ove subote i nedjelje, 10. i 11. kolovoza.

Pohvale organizatorima ove atletske priredbe uputio je Erich Teigamägi, delegat Europske atletske federacije, koji je na konferenciji svim natjecateljima zaželio puno uspjeha i sportske sreće.

- Hvala Gradu Varaždinu, Hrvatskom atletskom savezu, Lokalnom organizacijskom komitetu i svima koji su uložili veliki trud u organizaciji ove atletske priredbe. U Varaždinu će nastupiti vrhunski atletičari iz 12 europskih zemalja, koji će se natjecati za svoje reprezentacije. Iako je ovo natjecanje 2. lige, ono kvalitetom nije niža razina natjecanja, dapače, tako da očekujemo niz vrhunskih atletskih rezultata i veliko atletsko natjecanje - rekao je Erich Teigamägi.

DSC_1092.jpg

DSC_1074.jpg

Dobrodošlicu najboljim atletičarima iz 12 zemalja - Austrije, Bugarske, Danske, Estonije, Gruzije, Islanda, Izraela, Latvije, Luksemburga, Malte, Slovenije i Hrvatske, koji će se natjecati u 20 atletskih disciplina, zaželjela je Sandra Malenica, zamjenica gradonačelnika Varaždina, koja je istaknula zadovoljstvo što je grad Varaždin, 30 godina nakon Juniorskog atletskog prvenstva u atletici (JUPEA) ponovo domaćin velike atletske priredbe.

- Sigurna sam da će Varaždin ponovo biti dobar domaćin i uzoran organizator, te da će ovo europsko prvenstvo biti snažan poticaj za daljnji razvoj i napredak atletike u našem gradu, koji ima bogatu i dugu sportsku tradiciju - poručila je Malenica i pozvala ljubitelje atletike u Varaždinu da ovog vikenda dođu na obnovljeni stadion Sloboda i da bodrenjem podrže natjecatelje koji će nastupiti na ovoj atraktivnoj sportskoj priredbi.

DSC_1065.jpg

DSC_1052.jpg

A da su atletski reprezentativci zadovoljni uvjetima u Varaždinu istaknula je bugarska sprinterica Ivet Lalova, 12. najbrža žena u povijesti na 100 metara, uz Sandru Perković i Saru Kolak svakako najveće atletsko ime na ovom natjecanju.

- Varaždin je divan grad, ovdje se osjećam kao doma. Kao Bugarki Hrvatska mi je vrlo bliska i doista mi je zadovoljstvo biti ovdje. Smještaj u Studentskom domu je odličan, sve je novo, lijepo i uređeno. Srdačno i toplo smo dočekani, imamo odlične uvjete i očekujem dobre rezultate. Odlično sam pripremljena i jako motivirana, dat ću sve od sebe kako bi donijela bodove svojoj reprezentaciji, iako je konkurencija vrlo jaka - rekla je bugarska atletičarka Ivet Lalova.

DSC_1089.jpg

DSC_1078.jpg

S uvjetima u Varaždinu zadovoljni su i hrvatski atletičari pa je Filip Mihaljević istaknuo kako se primjerice, u bacačkim disciplinama očekuju vrhunski rezultati.

- Više volim natjecanja koja se održavaju u manjim gradovima, zato mi je veliko zadovoljstvo što ću nastupiti u Varaždinu, koji je lijepi, povijesni grad, s dugom sportskom tradicijom. Naporno smo trenirali, ozljedu leđa sam sanirao, nadam se vrhunskom rezultatu, kao i drugi članovi reprezentacije. Vjerujem da ćemo iskoristiti prednost domaćeg terena i uz podršku publike ostvariti želju da se plasiramo u viši rang ovoga natjecanja, odnosno, da ćemo zadržati sadašnji rang - rekao je Filip Mihaljević, koji je u svibnju ove godine u Slovenskoj Bistrici disk bacio 21.84 metra, što je njegov osobni rekord, nacionalni rekord i jedan od najboljih rezultata sezone.

Izbornik hrvatske atletske reprezentacije Mladen Katalinić, naglasio je kako su naši reprezentativci spremni i visoko motivirani za nastup u Varaždinu.

- Imali smo puno poteškoća tijekom priprema za ovo prvenstvo, no prava smo ekipa i svatko od naših atletičara spreman je dati svoj maksimum. Vjerujem da ćemo u dva natjecateljska dana osvojiti više od 260 bodova, koji bi nam trebali osigurati ostanak u ovom rangu natjecanja - istaknuo je izbornik Mladen Katalinić.

U ime domaćina, Atletskog kluba Sloboda, Europskoj atletskoj federaciji i Hrvatskom atletskom savezu zahvalio je Ivan Domislović, predsjednik Atletskog kluba Sloboda, koji je istaknuo kako su zahvaljujući domaćinstvu Ekipnog prvenstva Europe u atletici u Varaždinu osigurani odlični uvjeti za daljnji razvoj atletike.

Natjecanja na Ekipnom prvenstvu Europe u atletici počet će u subotu, 10. kolovoza u 15 sati, a ulaz na stadion Sloboda bit će besplatan.

EAP_1.jpg