Ždrijeb je odžan danas u Beču

Voljom ždrijeba Koka će u 1/8 finala igrati s bjeloruskim Gomelom

| 22.11.2018. u 11:12h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Voljom ždrijeba, koji je održan danas u Beču, u sjedištu EHF-a, rukometašice Koke će u osmini finala Challenge Cupa igrati s bjeloruskim predstavnikom HC Gomel iz istoimenog grada u jugoistočnoj Bjelorusiji, blizu granice s Rusijom i Ukrajinom.

Gomel je upravno središte Gomelske oblasti, a 2013. godine brojao je 515.325 stanovnika i bio je drugi grad po veličini u Bjelorusiji. Prvu bi utakmicu rukometašice Koke trebale igrati u gostima, a uzvrat bi trebao biti u Varaždinu.

- Nije ono što smo priželjkivali, htjeli smo ekipe iz Srbije ili s Kosova. Ne znamo puno o njima ali ponovno ćemo ponuditi, kao i u prošlom kolu, da se obje utakmice odigraju u Varaždinu, jer samo putovanje na jugoistok Bjelorusije je za nas veliki financijski trošak- naglasio je izvršni direktor ŽRK Koka Damir Premužić.

Ekipa Gomela u svojim redovima ima uglavnom bjeloruske igračice, a u sastavu su i po dvije ruske i ukrajinske rukometašice. U prošlom kolu Gomel je u dvije utakmice bio bolji od ekipe Žalgirisa iz Kaunasa iz Litve, rezultatima 35:31 u gostima a kod kuće su ih svladale rezultatom 30:26.

Prve su utakmice osmine finala Challenge Cupa na rasporedu 2.i 3. veljače, a uzvratni susreti 9. i 10. veljače 2019. godine.