Vladimir Canjuga: Utakmica protiv Lokomotive ostat će u sjećanju kao najveća pobjeda Foto: Martin Novosel

Vladimir Canjuga: Utakmica protiv Lokomotive ostat će u sjećanju kao najveća pobjeda

| 28.6.2021. u 17:00h | Objavljeno u Sport

Nedavno je održano posljednje druženje uprave i igračica Ženskog rukometnog kluba Koka na kojem se proslavila još jedna uspješna sezona u Prvoj HRL za žene. Ovaj put druženje je imalo puno veći značaj od nekih prijašnjih. Naime, nakon šest sezona od ekipe Koke oprostio se dosadašnji trener, ivanečki rukometni stručnjak Vladimir Canjuga. Trenerski angažman u Koki preuzeo je 2015. godine, u trenutku kada je bio izbornik ženske seniorske reprezentacije, a tijekom šest sezona s ekipom je osvojio dva treća, dva četvrta i dva peta mjesta u prvoj ligi. Osim toga Koka je pod njegovim vodstvom igrala polufinale hrvatskog Kupa 2018. i 2019., kao i osminu finala Challenge kupa 2019. godine.

- U trenutku kada sam već vodio mušku reprezentaciju do 19 godina i žensku seniorsku reprezentaciju, nisam razmišljao o vođenju ženskog kluba, ali kada je došla ponuda od izvršnog direktora Damira Premužića i kada smo odradili tri-četiri sastanka na kojem sam iznio viziju kluba koji ima toliku tradiciju i prepoznatljivog sponzora, a gdje sam istaknuo da moramo imati ekipu koja će barem biti među prvih četiri ili pet ekipa prvenstva, pristao sam i krenuli smo u akciju. Odmah u startu, osvojenim petim mjestom, već smo ostvarili taj neki cilj da budemo u vrhu - rekao je Canjuga.

Povijesno razdoblje

Nakon te prve sezone, uslijedilo je možda čak i povijesno razdoblje kluba u kojem su rukometašice Koke dvije sezone zaredom gledale u leđa samo dvjema ekipama, neprikosnovenoj Lokomotivi i Podravki Vegeti. Da nije bilo ozljeda i odlazaka igračica, u tih se godina možda moglo napasti i drugo mjesto na tablici.

- U tom periodu dva puta smo izborili nastup u Challenge kupu, a jednom nismo mogli nastupiti jer nismo dobili podršku grada. U nijednom trenutku nije mi bilo žao što sam nakon reprezentacije otišao u ženski klupski rukomet. Ja sam Ivančanin i Varaždinac, sretan sam i zadovoljan da sam u tih šest godina dao i svoj doprinos u promociji ženskog rukometa u cijeloj Hrvatskoj pa i šire - objasnio je Canjuga.

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...