Vladan Adžić i Borimir Perković na današnjem susretu s novinarima u klubu Foto: Dražen Novosel

Vladan Adžić: Hajduk je dobra momčad, ali u Split nećemo ići turistički

| 3.10.2019. u 11:02h | Objavljeno u Sport

Minimalnom pobjedom od 1:0 nad Varteksom, golom Kristiana Fućaka u 87. minuti susreta, nogometaši Varaždina jučer su se plasirali u polufinale Kupa Županijskog nogometnog saveza.

- Meteorološke prilike nisu bile naklonjene nogometu, stvorili smo dosta prilika ali ih nismo iskopristili, a isto tako i domaćin je imao dvije - tri šanse iz kojih su mogli zabiti gol. Najvažnije je da smo pobijedili i prošli dalje u županijskom Kupu, a nadam se da se u fer i korektnoj utakmici nitko nije ozlijedio - komentirao je trener momčadi Varaždina Borimir Perković.

Nakon županijskog Kupa nogometaše Varaždina u subotu očekuje gostovanje na Poljudu kod Hajduka u sklopu 11. kola HT Prve lige.

- Ako gledamo iskustvo koje smo stekli prije dva mjeseca, moramo biti svjesni da Hajduk koristi i najmanju grešku. Sjećamo se da smo prvo poluvrijeme odigrali jako dobro, na momente bili i bolja ekipa no na žalost početkom drugog dijela iz jedne greške u predaji lopte primili smo gol, drugi je bio odmah vrlo brzo iz kaznenog udarca, a treći u sudačkoj nadoknadi. Izgubili smo 3:0, a nismo zaslužili tako visok poraz, no Hajduk je momčad koja kažnjava greške. U splitu moramo biti puno više koncentrirani nego što smo bili na tom susretu u Varaždinu kao i na posljednjoj utakmici protiv Rijeke, ukoliko želimo nešto uzeti. Morat ćemo dati i svoj maksimum u smislu trke, htijenja i želje, a ako to bude zadovoljeno imamo se pravo nadati, bez obzira što je s druge strane Hajduk,da se na Poljudu može nešto napraviti. To je želja i dat ćemo sve od sebe da to tako i bude - rekao je Perković.

Momčad sutra ujutro odlazi put Splita, u poslijepodnevnim satima odradit će i posljednji trening prije utakmice, koja je na rasporedu u subotu u 15 sati, a tijekom dana će se vidjeti kakva je situacija s ozlijeđenim igračima. Izvjesno je da u kadru neće biti Nevena Đuraseka, zbog crvenog kartona iz utakmice s Rijekom, a Jamal Bajandoouh i dalje ima problema s ozljedom i neće biti u konkurenciji za sastav.

Stoperu Varaždina Vladanu Adžiću ovo će biti prvo gostovanje na Poljudu kod Hajduka.

- Jedva čekam da istrčim na teren, a sigurno će doći dosta navijača. Očekuje nas još jedna teška utakmica, protiv Rijeke nije bio dobar rezultat a niti igra naše momčadi, jer nismo ispoštivali što je trener tražio od nas. Nije bilo volje, želje i agresivnosti, a što nas je krasilo na susretu s Dinamom. Taj smo susret arhivirali i već smo se davno okrenuli Hajduku, za kojeg znamo da je dobra momčad. U Split nećemo ići turistički. Uz maksimalnu koncentraciju, želju i volju možemo se nadati povoljnom rezultatu, a za nas je povoljno sve osim poraza - naglasio je Adžić.