Tri najbolja varaždinska gimnastičara osvojila tri medalje na Prvenstvu Hrvatske

| 15.11.2016. u 10:06h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

U organizaciji Hrvatskoga gimnastičkog saveza i GU-a ZM Macan Čakovec u dvorani ATON u Nedelišću održano je Prvenstvo Hrvatske u sportskoj gimnastici. Tri najbolja varaždinska gimnastičara osvojila su tri medalje.

U kategoriji kadeta, u vježbi na parteru, Vito Nušak osvojio je drugo mjesto, a zlato mu je promaklo za pola desetinke. Teo Bartolec osvojio je treće mjesto na svom prvom državnom prvenstvu u FIG programu. U kategoriji mlađih juniora najbolji konjaš Hrvatske Mateo Žugec nije uspio dovršiti svoju vježbu te se zbog pada u saskoku morao zadovoljiti srebrom iako je bilo vidljivo da je Žugec jedina perspektiva u budućnosti hrvatske gimnastike.

Uz Matea  Žugeca na trenerskoj klupi, kao pomoćni trener, našao njegov uzor i klupski kolega Vinko Kirinić, koji je ujedno i najavio svoj povratak u vrhunsku gimnastiku te uz Matea svakodnevno trenira. U ženskoj sportskoj gimnastici nastupile su dvije najmlađe varaždinske gimnastičarke, Maja Mlakar i Lucija Skupnjak, koje su u A FIG programu mlađih kadetkinja osvojile peto, odnosno šesto mjesto na tlu te sedmo, odnosno četvrto mjesto na gredi.

Gimnastičarke su za natjecanje pripremili Hanja Hainš i Ivan Oskorus, a gimnastičare Emil Šanjek i Vinko Kirinić.