Vitez: Sezonu smo završili iznad očekivanog, s trenerom Kovačevićem nastavljamo suradnju Foto: Dražen Novosel

Vitez: Sezonu smo završili iznad očekivanog, s trenerom Kovačevićem nastavljamo suradnju

| 29.5.2023. u 11:19h | Objavljeno u Sport

- Izuzetno sam zadovoljan i ponosan na rezultat koji je momčad ostvarila. Na početku smo za mnoge bili jedan od glavnih kandidata za ispadanje,no kako je sezone odmicala Varaždin je igrao jedan od najljepših nogometa u ligi. Cijelu smo godinu govorili da nam je cilj ostanak u ligi, a par kola prije kraja čak su nam se otvorila vrata Europe, no razni su utjecaji, prvenstveno ozljede naših igrača, pri čemu smo odjednom ostali bez osmorice standardnih, onemogućili ostvarenje boljeg rezultata. Nakon povratka iz Druge lige više smo nego zadovoljni šestim mjestom, tako da možemo reći da smo sezonu završili iznad očekivanog - rekao je predsjednik NK Varaždin Dražen Vitez, analizirajući netom završenu sezonu.

Treneru Kovačeviću 31. svibnja završava ugovor s klubom, no dileme nema.

- Nakon ovakvih rezultata u kontinuitetu, s trenerom koji nas je uveo u prvu ligu i zamalo nas odveo u Europu, NK Varaždin će produžiti ugovor s Mariom Kovačevićem za narednu sezonu. I sam je rekao da mu je žao što nije izborio Europu i vjerujem da će mu sada biti cilj da i to ostvari u svojoj trenerskoj karijeri - rekao je Vitez. Od igrača za sada nitko nije najavio odlazak.

- Produžili smo ugovore s Brodićem, Vukom, Ba, Banovcem, Perićem i Mitrovskim. Za sada nam nije došla službena ponuda ni za jednog igrača, naravno da ćemo svaku ponudu ja i Izvršni odbor ozbiljno razmotriti i donijet ćemo kvalitetnu odluku - zaključio je Vitez.