Druga ŽNL Foto: Foto Agencija Sjever/Arhiva

Vinica uspjela u naumu, pobjedom smanjila zaostatak za vodećim Čevom

| 8.4.2018. u 19:19h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Vinica je uspjela na gostovanju svladati Orač iz Petrijanca s 2:0 i s nova tri boda se približiti Čevu na prvom mjestu sa samo tri boda zaostatka, iako Čevo ima susret manje s obzirom da su današnje 16. kolo Druge ŽNL pauzirali. Vodstvo je Vinici donio Goran Miko u 29. minuti, a Dario Bubek je potvrdio pobjedu golom iz kaznenog udarca u 4. minuti (90+4) sudačke nadoknade drugog poluvremena. Susret je i obilježila teška ozljeda ruke gostujućeg igrača Zorana Mikaca kojeg je Hitna pomoć morala odvesti bolnicu.

Uzbudljiv susret se odigrao na stadionu Slobode u Varaždinu, gdje je istoimeni domaćin svladao Novu Ves sa 4:3. Nova Ves je skoro odnijela bod kući kod rezultata 3:3 u 87. minuti golom Matije Kovačevića iz kaznenog udarca, ali je kasni gol Marka Murselovića u 90+5 minuti domaćinu donio sva tri boda. Visoke tenzije su vladale su tijekom i nakon susreta. Jedan gostujući navijač je nakon kraja susreta preskočio ogradu i krenuo prema travnjaku u pokušaju da se obračuna sa sucem susreta, dok će vjerojatno disciplinska kazna snaći i igrača gostujuće ekipe Nike Lovričića koji je opsovao delegata susreta tijekom odlaska u svlačionicu.

U ostalim susretima, Novakovec je bio bolji od Dinama 01 rezultatom 4:1, Mladost (Vž) je u gostima svladala Dinamo iz Babinca 2:1, Sračinec je nakon 2:16 gol razlike iz prva dva kola u 2018. godini došao do prve pobjede rezultatom 3:1 protiv Karlovca kod kuće, a Sloboda (T) je slavila na gostovanju kod Trnja 2:0.