Vindija postala sponzor mladoj nadi hrvatske atletike - Jani Koščak Foto: VTV

Vindija postala sponzor mladoj nadi hrvatske atletike - Jani Koščak

VV | 22.8.2023. u 17:14h | Objavljeno u Sport

Sedamnaestogodišnja atletičarka iz Varaždina Jana Koščak, jedno od najperspektivnijih mladih imena u hrvatskom sportu i globalna senzacija u svijetu atletike, od sada će na daljnjem putu do novih rekorda i odličja imati podršku najveće domaće prehrambene kompanije. Grupa Vindija ponosni je novi sponzor jedne od najvećih uzdanica domaćeg sporta, čime tvrtka nastavlja dugu tradiciju ulaganja u hrvatsku mladež, zagovaranja zdravog i aktivnog života te podržavanja istaknutih pojedinaca, klubova i udruga koje svojim djelovanjem doprinose lokalnoj i nacionalnoj zajednici.

- Nama je jako drago da smo postigli dogovor s Janom. Čuli smo koji su to impresivni rezultati i moramo biti izrazito ponosni kao Varaždinci i ostatak lokalne zajednice. To su rezultati koji su impresivni i na nacionalnoj razini. Jana ima jednu veliku budućnost pred sobom, ali isto tako sam osobno duboko uvjeren da osim jednog iznimnog talenta, iza nje stoji i izuzetan rad koji putem ovakve suradnje želimo pokazati da cijenimo i želimo apostrofirati to. Osim što je Jana jedna prekrasna osoba, uz to je i izvrsna učenica i to je jedan paket koji je izniman te mi je izuzetno drago da ga možemo podržati ovim sponzorskim ugovorom - rekao je Nenad Klepač, predsjednik Uprave Vindije.

Također je istaknuo kako Vindija maksimalno podržava pojedince, klubove i sve društveno odgovorne aktivnosti koje se događaju na lokalnoj razini.

- Ovo je samo jedan nastavak tih aktivnosti Vindije. Jako je važno da Vindija u svojoj poslovnoj filozofiji ima i opredijeljenje prema zdravom životu, a sport je sigurno simbol zdravog života. U širenju svakog asortimana jako puno vodimo računa da su to sve asortimani čije nutritivne karakteristike mogu biti podrška zdravom i kvalitetnom razvoju mladih ljudi i sportaša. To su naši iznimni programi i asortimani poput proteina, Iso Sporta i ostalo, a to je jedna filozofija i opredjeljenje Vindije koja nije nastala od jučer, već je rezultat tradicije dulje od 60 godina i temelja koje je dao gospodin Drk, a mi samo nastavljamo na tim osnovama te se nadamo da ćemo zajedno s Janom biti dobar predstavnik grada Varaždina i da ćemo i dalje nastaviti činiti dobro u ovoj našoj sredini - rekao je Nenad Klepač, predsjednik Uprave Vindije.

Predsjednik_Uprave_Vindije_Nenad_Klepac_i_Jana_Koscak.JPG

Da je riječ o zaista posebnom mladom talentu s izuzetnim olimpijskim potencijalom najbolje govore činjenice da je u svom prvom seniorskom sedmoboju Jana osvojila deveto mjesto postavivši pritom novi hrvatski seniorski rekord, ali i najbolji svjetski rezultat u konkurenciji do 18 godina, dok je u sedam disciplina srušila čak pet osobnih rekorda i jedan juniorski državni. Uz to, Janin osobni rekord u skoku u vis od 192 cm, za samo je jedan centimetar niže od mlađejuniorskog rekorda legendarne Blanke Vlašić. Kao tradicionalni generalni sponzor najvećeg domaćeg festivala, Špancirfesta, Vindija je 25. jubilarno izdanje ove omiljene varaždinske manifestacije dodatno uveličala i službenim potpisivanjem suradnje s Janom Koščak.

- Najljepša je stvar kada me prepozna netko iz moje sredine tj. iz Varaždina. Imam još sponzora, ali dok je to netko naš, to je onda malo jedna druga priča. Nadam se da ćemo ostvariti još jednu lijepu priču i da ću uz Vindiju postizati još bolje rezultate i da ću biti dobra slika i Varaždina i Vindije i naše zajednice. Imati iza sebe jednu od najvećih hrvatskih kompanija zaista je poseban osjećaj koji prije svega predstavlja potvrdu da je moj trud primijećen i da moja zajednica vjeruje u mene, a zatim i ulijeva jedno dodatno samopouzdanje te želju za daljnjim napretkom. Zahvalna sam što će me na daljnjem putu pratiti jedno ovakvo društvo koje itekako zna tajne uspjeha i koje zna kako doći do vrha u svojoj disciplini. Nakon jako uspješne sezone, sa dva svjetska rekorda, novim naslovima, državnim rekordima i slično, na kraju mi se na Europskom prvenstvu dogodila ozljeda i to tokom bacanja kugle, trenutno se oporavljam, trebala sam se natjecati na Svjetskom seniorskom prvenstvu u disciplini skoka u vis, ali zato se pripremam za sljedeću sezonu tj. za Olimpijske igre i Svjetsko prvenstvo u Jamajci - istaknula je Jana.