Vindi krenula u novu sezonu u Prvoj ženskoj košarkaškoj ligi porazom protiv Koprivnice

VV | 2.11.2021. u 12:14h | Objavljeno u Sport

Proteklog vikenda za Varaždinske košarkašice započelo je i natjecanje u Prvoj ženskoj košarkaškoj seniorskoj ligi u kojoj su prošle sezone zauzele drugo mjesto i izborile plasman u kvalifikacije za  Premijer ligu. 

Samoizolacija velikog broja igračica onemogućila je normalno treniranje unazad desetak dana i to se odrazilo na igru Varaždinki te je Koprivnica zasluženo pobijedila rezultatom 50:44. Varaždinske su u utakmicu krenule nešto bolje i početno vodstvo su uspješno održavale sve do polovice treće četvrtine, kada iscrpljenost i izostanak redovnih treninga dolazi do izražaja, što motivirane i spremne Koprivničanke koriste i preokreću rezultat u svoju korist.

Za ŽKK Vindi nastupile su: Barušić (Cap) (11), Brezovec L (18), Žanić (5), Božović (4), Dukić (3), Kauzler L. (3), Štrocinger, Lukan-Lisec, Vujec, Hrgarek, Kauzler N.

- Čestitam košarkašicama ŽKK Koprivnice na zasluženoj pobjedi u ovoj utakmici. S obzirom na izostanak redovnih treninga, zbog samoizolacije nekih od igračica u posljednja 2 tjedna, ovaj je rezultat realan i očekivan. Početnu nesigurnost gostiju nismo iskoristili za stvaranje značajnije prednosti pa smo u završnicu ušli vidno iscrpljeni, bez rezultatske rezerve koja bi nam pomogla da iznesemo utakmicu do kraja i ostvarimo pobjedu. Ispred nas je vrlo zahtjevna sezona u koju ulazimo s dosta "kratkom klupom" i u kojoj ćemo pokušati afirmirati nekoliko novih igračica koje do sada nisu imale minutažu i iskustva u seniorskim utakmicama. Ukoliko nam okolnosti dozvole normalne treninge, u predstojećem tjednu pokušat ćemo popraviti neke stvari i nadamo se dobroj utakmici u Čakovcu, gdje sljedeći vikend gostujemo kod ŽKK Radost u sklopu 3. kola - rekao je trener Marko Škerbić nakon utakmice.

Uprava kluba, ovom prilikom poziva sve zainteresirane pravne i fizičke osobe koje, u skladu s mogućnostima, žele pomagati razvoj kluba i ženske košarke, da im se obrate kako bi im prezentirali različite moguće modele sponzorstva te način rada i postignute rezultate.

Klub poziva i sve buduće košarkašice, odnosno djevojčice rođene 2011. godine i mlađe, da se uključe u rad naše škole košarke kako bi postale dio ovo lijepe sportske priče i u nadolazećim godinama nastavile kontinuitet uspjeha košarkašica ŽKK Vindi, kao regionalnog nositelja kvalitete u ženskoj košarci.

Označeno u