Marin Ranteš (sredina) Foto: Instagram

VIDEO Varaždincu Marinu Rantešu 8. mjesto Munich Masha, ali i titula za najbolji trik

| 26.6.2018. u 10:35h | Objavljeno u Sport

Varaždinac Marin Ranteš nastavlja s uspješnom sezonom u BMX-u slobodnim stilom. Prošlog tjedna je nastupio na natjecanju u Njemačkoj, Munich Mashu, gdje je osvojio naslov u natjecanju za najbolji trik, dok je u glavnom natjecanju završio na 8. mjestu u konkurenciji 12 vozača.

Ranteš se nalazio u trećoj skupini polufinala zajedno sa Nijemcom Paul Thölenom, Rusom Irekom Rizaevom i poznatim Amerikancem Nick Bruceom. U prvoj vožnji polufinala je osvojio 84,80 bodova, u drugoj vožnji osvojio je manje 78,80 bodova zbog pada pred kraj vožnje, a u trećoj je sakupio 80,60 bodova također manje, nego je želio zbog pada.

Zbrajanjem, najboljih dviju vožnji je sakupio 165,40 bodova, što mu je donijelo 8. mjesto i nije bilo dovoljno za finale u kojem je bilo najmanje potrebno 4. mjesto i 173,80 bodova. U finalu su se natjecali Rus Irek Rizaev koji je na kraju bio prvi, Venezuelanac Daniel Dhers koji je bio drugi, Britanac Jack Clark koji je bio treći, dok je Rus Kostya Andreev bio četvrti.

Ipak, Rantešu je pripala laskava titula na natjecanju za najbolji trik kojeg je ponovio dva puta na glavnom natjecanju, jednom u drugoj i jednom u trećoj vožnji, a to je izrazito teški 720 tail whip kojeg možete vidjeti na videu. Slavio je ispred Britanca James Jonesa i Rusa Kostye Andreeva.

Video sadržaj