Kitro Varaždin Foto: Martin Novosel

VIDEO Seniorke K. Varaždina ostvarile najbolji rezultat varaždinske ženske odbojke u povijesti

VV | 29.4.2021. u 10:29h | Objavljeno u Sport

U svojoj premijernoj sezoni u društvu prvoligašica, odbojkašice OK KitroVaraždin u potpunosti su ispunile zacrtani cilj s početka sezone, a to je ostanak u Prvoj ligi, štoviše, na kraju natjecanja osvojile su 8. mjesto što je najbolji uspjeh varaždinske ženske odbojke u povijesti.

Neiskustvo igranja jačih utakmica u Prvoj ligi donijelo je nešto slabiji start u jesenskom dijelu prvenstva sa svega dvije pobjede u devet utakmica, no nastavak sezone djevojke su odigrale maksimalno angažirano i u trinaest utakmica ostvarile su čak osam pobjeda, a svoje najbolje partije odigrale su upravo protiv vodećih ekipa Prve lige: Karlovca, HAOK Mladost 2, Sinj...

- Jako sam ponosan na ostvarenje svojih igračica u ovoj prvoj sezoni Prve lige, a utakmicu protiv ŽOK Drenove smo odigrali kao da je prva, a ne zadnja u sezoni. Djevojke su cijelo vrijeme bile odlične na treninzima i vidjelo se da su željne igre. Iako smo i prije zadnje utakmice, pobjedom u Sinju, osigurali deveto mjesto u prvenstvu nismo dozvolili opuštanje, a sve djevojke dale su svoj maksimum. Njihov angažman u igri ali i angažman svih ostalih djevojaka na klupi bio je maksimalan tako da smo tom pobjedom osvojili osmo mjesto u prvenstvu što je svima nama velika nagrada za odrađenu sezonu - komentirao je prvu prvoligašku sezonu trener odbojkašica Ivan Đorđević.

Veliki je to uspjeh varaždinskih odbojkašica i dragocjeno iskustvo za slijedeću sezonu, a odbojkaškom klubu, u kojem je evidentan organizacijski iskorak, ne nedostaje ambicija za ostvarivanje još boljih rezultata u ženskoj odbojci te još bolji plasman na ljestvici Prve lige.

- Želio bih naglasiti da je ovo bila jedna malo čudna sezona... Zbog pandemije COVID 19 gotovo sve su lige otkazane pa tako naša druga postava seniorki nije imala mogućnost igranja utakmica u Drugoj ligi što je potrebno za kvalitetan razvoj igračica. No, na kraju sezone priliku za nastup dobile su i igračice koje su manje igrale tijekom sezone i one su tu priliku iskoristile na najbolji mogući način -odgovorno prema postavljenim zadacima u igri, pokazujući da žele napredovati i doprinijeti uspjehu ekipe. Sve igračice u potpunosti su se dokazale i pokazale da mogu igrati odličnu odbojku na prvoligaškoj razini - dodao je trener Đorđević.

Odbojkašice OK KitroVaraždina nakon kraćeg odmora vrlo brzo očekuju pripreme za novu sezonu, a uz podršku cijelog kluba možemo vjerovati da će varaždinske odbojkašice i u nadolazećem prvenstvu ostvariti još jedan pozitivni rezultatski iskorak.

Kitro_Varaždin.jpg