Monika Bosilj Foto: Durham Palatinates

VIDEO: Monika Bosilj ubacila 32 poena za prvu pobjedu svog Durhama Palatinatesa

| 9.10.2018. u 11:50h | Objavljeno u Sport

Nakon uspješnog debija u prvom kolu za engleski Durham Palatinates u WBBL-u (Womens British Basketball League) gdje su joj samo tri krađe falile da upiše triple-double učinak s 22 koša, 19 skokova i sedam ukradenih lopti, ali gdje je njezina ekipa izgubila uvjerljivo 87:46 Manchester Mysticsa, u drugom kolu je prošle subote također ostvarila sjajan učinak od 32 koša i 13 skokova, ali ovaj puta u pobjedi svoje ekipe na gostovanju kod Essex Rebelsa 91:80.

S ovako dobrim otvaranjem prvenstva, već se nalazi u samom vrhu čak četiri statističke kategorije: koševi, skokovi, ukradene lopte i postignute trice. Prva je u ligi u skokovima i tricama, gdje je ostvarila 16 skokova po susretu, dok je do sada postigla devet trica u dvije utakmice. Druga je u ligi po broju krađi sa 4.5 krađi po susretu, a treća po broju koševa, gdje zabija 27 koševa po susretu.

U top 10 igračica WBBL-a se nalazi još u statističkoj kategoriji minuta po utakmici gdje je do sada u prosjeku igrala 37.01 minutu po susretu te je jedna od igračica na kojoj se radi najviše faulova, 4.5 faula po susretu.

Sljedeći susret Monike za Druham Palatinates je kod kuće protiv Caledonije Pride, 21. listopada. Njezin debi u prvom kolu možete vidjeti u videu.

Video sadržaj