Trenutno je treći u ukupnom poretku Svjetskog kupa Foto: Marin Ranteš

VIDEO: Marin Ranteš do drugog mjesta na natjecanju u Edmontonu

| 16.7.2018. u 09:37h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Nakon što je u svibnju na drugoj postaji FISE Svjetskog kupa u BMX-u slobodnim stilom u Montpellieru s trećim mjestom došao do prvog postolja u karijeri, varaždinski BMX vozač Marin Ranteš je osvojio drugo mjesto na trećoj postaji Svjetskog kupa u Edmontonu, pri čemu mu je za malo izmaklo prvo mjesto.

Nakon uspješnih kvalifikacija, u polufinalu je izborio nastup u finalu s devetim mjestom i s osvojenih 84.40 bodova. U finalu je nastupio u skupini 1 i odmah je u prvoj vožnji postavio visoki rezultat 91.60 kojeg su svi ostali vozači pokušali prestići, ali neuspješno, sve do nastupa Australca Logana Martina u 3 skupini, koji je zaista morao impresionirati suce da bi prestigao Ranteša te osvojio 95 bodova za prvo mjesto, dok je treće mjesto osvojio Amerikanac Daniel Sandoval.

Ranteš je u ukupnom poretku Svjetskog kupa na trećem mjestu s 19.500 bodova, a za vodećim Amerikancem Nickom Bruceom (24.400) zaostaje 4.900 bodova. Do kraja su još ostala dva najtecanja, a prvo sljedeće je na redu 7. rujna u Budimpešti.