VIDEO Marin Ranteš četvrti na posljednjoj postaji Svjetskog kupa, 11. u ukupnom poretku Foto: Martin Novosel

VIDEO Marin Ranteš četvrti na posljednjoj postaji Svjetskog kupa, 11. u ukupnom poretku

| 15.10.2023. u 14:11h | Objavljeno u Sport

Bazhong u Kini je bio domaćin posljednjoj postaji Svjetskog kupa u BMX-u slobodnim stilom park na kojem je nastupio i Varaždinac Marin Ranteš te ostvario svoj najbolji plasman sa četvrtim mjestom.

Nakon što je osvojio sedmo mjesto u kvalifikacijama sa 81,5 boda, a dan kasnije je na polufinalu izborio deveto mjesto sa 85,86 te izborio svoje mjesto u finalu u kojem je sa 92,20 boda koja je izborio boljom drugom vožnjom (u prvoj je također osvojio visokih 90,60 bodova). Prva tri mjesta na postolju su zauzeli Australac Logan Martin sa osvojenih 96,74 bodova, Britanac Kieran Reilly sa osvojenih 96,56 bodova i Anthony Jeanjean sa osvojenih 95,70 bodova.

Ovo je ujedno najbolji plasman Ranteša na jednoj od četiri postaja ovogodišnjeg izdanja Svjetskog kupa. Na prvoj postaji u Diriyahu u Saudijskoj Arabiji je osvojio 13. mjesto polufinala i nije nastupio u finalu, na drugoj u Montpellieru nije nastupio zbog ozljede, dok je na trećoj postaji u Bruxellesu također zapeo u polufinalu osvojivši 16. mjesto.

Unatoč tome, Ranteš je na kraju sezone ipak ostvario 11. mjesto u završnom poretku ovogodišnjeg izdanja Svjetskog kupa sa sveukupno osvojenih 1350 bodova. Prvak je ove sezone Logan Martin sa 3820 bodova, slavio je pobjedu na tri od četiri postaja Svjetskog kupa, dok je "podbacio" samo u Bruxellesu sa trećim mjestom.

Video sadržaj