TK Varteks Foto: Martin Novosel

VIDEO, FOTO TK Varteks slavio kod kuće protiv Dalmacijecementa na otvaranju Prve HTL

| 3.6.2018. u 14:11h | Objavljeno u Sport

Jučer je krenulo natjecanje u Prvoj hrvatskoj teniskoj ligi u skupini Palada, gdje je varaždinski predstavnik TK Varteks na domaćem terenu u prvom kolu svladao ekipu Dalmacijecmeneta iz Solina s uvjerljivih 6:1, čime je praktički osigurao opstanak u Prvoj ligi te može krenuti u borbu za drugo mjesto koje vodi u playoff za prvaka.

Juraj Košćec je bio jedini domaći igrač koji nije uspio pobijediti u svom susretu protiv Bože Baruna 3:6, 6:2 i 3:6, dok su ostali tenisači Varteksa upisali uvjerljive pobjede. Jan Lah je svladao Ivana Mimicu sa 6:1 i 6:0, Tomislav Ternar je bio bolji od Igora Škorića sa 6:3 i 6:1, Hrvoje Plukavec je svladao Zdravka Divića sa 6:3 i 6:4, dok je Draženu Sakaču bilo potrebno manje od sat vremena da svlada Andreja Grabovca sa 6:0 i 6:0.

U konkurenciji parova su također bez većih poteškoća svladali svoje suparnike iz Solina. Par Igor Likić i D. Sakač je sa 6:1 i 6:1 bio bolji od para B. Baruna i A. Grabovca, a par T. Ternar i Blaž Vidović su bili bolji od para I. Škorića i Z. Divića sa 7:6 i 7:5.

Sljedeće 2. kolo se igra također u Varaždinu na terenima TK Varteksa u srijedu, 6. lipnja, kada u goste dolazi ekipa Lošinj-Jadranke koja je izgubila u prvom kolu od favorita za osvajanje lige ove sezone HTK Zagreba.