Živahno se slavilo nakon pobjede Foto: Martin Novosel

VIDEO,FOTO: Seniorke Kitro Varaždina pobijedile Dinamo i zasjele na vrh Prve B lige

| 17.3.2018. u 20:29h | Objavljeno u Sport

Seniorke Kitro Varaždin ostvarile su svoju najvažniju pobjedu sezone, pobijedivši Dinamo iz Zagreba 3:1 na domaćem terenu pred glasnom i navijački raspoloženom publikom u maloj dvorani Arene Varaždin te su konačno zasjele ne prvo mjesto Prve B lige.

Prvi set je išao uglavnom lagano za varaždinski sastav s rezultatom 25:20 te se činilo da će biti rutinirana i lagana pobjeda za domaći sastav, ali prerano slavlje je dovelo do katastrofalno lošeg otvaranja drugog seta gdje su gubili i po 12 poena razlike, ali su na kraju ipak smanjile to na 16:25. Nakon lošeg drugog seta, ekipa se opet igrački digla u trećem setu i identično kao i u prvom setu uzela ga rezultatom 25:20. U četvrtom i posljednjem setu demoralizirale su gošće iz Zagreba i uvjerljiivo slavile 25:13.

- Velike čestitke mojim djevojkama koje su se borile i ostavile su srce na terenu. Nije bio lako i bio je pritisak na nama da dobimo ovaj susret i odigrali smo hrabro i otvoreno što nam se isplatilo. Zahvalio bih i publici koja je došla u velikom broju. Bodrila nas je i uvijek je bila na našoj strani. Bilo je lakše igrati kada znate da je netko uz tebe u teškim trenucima kada se trebalo čupati na utakmici - rekao je Ivica Đolonga, trener seniorki Kitro Varaždina.

Ovom pobjedom, Kitro Varaždin je na vrhu Prve B lige sa dva boda prednost ispred drugoplasiranog Dinama. Do kraja prvenstva je ostalo još pet kola te par teških susreta poput domaćeg susreta protiv trećeplasirane Mladosti 2 i gostovanja kod Karlovca, ali ukoliko će igrati kao danas, nema sumnje u pobjedu te osvajanje naslova koji bi ih vodio u Prvu ligu.

- Još pet kola je do kraja, tako da bi nas sada jedno prerano slavljeničko razmišljanje sigurno dovelo do problema. Nas sada čeka gostovanje kod Novog Zagreba i nakon toga jedna teška utakmica protiv druge ekipe zagrebačke Mladosti i tu će nam jedan dodatan problem predstavljati Davis Cup zbog kojeg nećemo moći koristiti Arenu Varaždin - upozorava Đolonga.

Video sadržaj