VIDEO, FOTO Elitna liga: Derbi kola između Poleta (T) i Jalžabeta pripao domaćinu Foto: Martin Novosel

VIDEO, FOTO Elitna liga: Derbi kola između Poleta (T) i Jalžabeta pripao domaćinu

| 24.9.2023. u 19:17h | Objavljeno u Sport

Danas se u Tuhovcu igrao derbi s vrha tablice Elitne lige u sklopu 6. kola, a u kojem je Polet (T) na domaćem terenu svladao momčad Jalžabeta sa 3:2.

Jalžabet je prvi poveo golom Filipa Omazića u 28. minuti susreta, no domaćin je izjednačio golom Davida Pofuka u 58. minuti susreta, a nedugo nakon toga i poveo golom Renata Sakača u 60. minuti. Jalžabet je uspio izjednačiti golom Florijana Samboleka u 73. minuti, ali domaćin je već u 74. minuti još jednom poveo golom Renata Sakača što je ujedno bio posljednji gol na susretu koji je domaćinu donio vrijednu pobjedu u derbi susretu kola.

U drugom današnjem susretu, Mladost (M) je slavila sa 7:1 protiv Dubravke-Zagorca. Dubravka-Zagorac je povela golom Matka Cepanca u 11. minuti, ali je domaćin sve to preokrenuo i napunio mrežu gostiju golovima Jurice Prašnjaka u 20., 36. i 57. minuti, Marka Kovačića u 31. i 44. minuti te Hrvoja Kolareka u 83. i 85. minuti susreta.

Sličnu visoku pobjedu je jučer ostvarila Ivančica na gostovanju kod Budućnosti iz Vidovca, slavivši sa čak 8:0. Dominik Božak je zabio hat-trick golovima u 26., 30. i 67. minuti, Emil Martinčević je bio dvostruki strijelac golovima u 58. i 81. minuti, dok su po jedan gol još zabili Ivan Kostelac u 49. minuti, Robert Malnar u 69. minuti te Patrik Varga u 80. minuti susreta.

Bednja je nakon smjene trenera Saše Paske ostvarila svoju prvu pobjedu pod trenerskom palicom novog trenera Andrije Balajića. Slavili su na gostovanju kod Razvitka sa 5:1. Razvitak je poveo golom Lea Tropšeka u 30. minuti, ali je Bednja preokrenula susret golovima Dina Pompera u 42., Valerija Puškadije u 74. minuti te hat-trickom Ante Kuljija u 50., 71. i 82. minuti susreta. Razvitak je gotovo čitav susret igrao s igračem manje jer je Dalibor Višnjić spriječio suparničkog igrača u izglednoj situaciji za gol za što je dobio izravni crveni karton.

Novi Marof je na domaćem terenu svladao Polet (C) sa 5:0. Mislav Sakač je zabio za 1:0 u 14. minuti, na 2:0 je povećao prednost domaćina Tomislav Makoper Pušec u 17. minuti, Dominik Broz je bio strijelac za vodstvo 3:0 u 41. minuti, na 4:0 je povisio Mateo Zrinski u 72. minuti, dok je konačnih 5:0 postavio Vedran Brdar u 87. minuti susreta.

Video sadržaj