Sloboda (Vž) - Mladost (Vž) Foto: Martin Novosel

VIDEO, FOTO Budućnost slavila u derbiju kola, varaždinski derbi pripao Mladosti

| 11.4.2021. u 20:09h | Objavljeno u Sport

Vodeća Budućnost iz Vidovca je danas na domaćem terenu ugostila trećeplasirani Novi Marof u derbi susretu 14. kola Prve ŽNL te je slavila s 2:0. Goran Spasić bio je strijelac oba pogotka za momčad iz Vidovca, prvi je zabio u 53., a drugi u 70. minuti susreta. Budućnost je na tablici sada povećala prednost pred ostatkom lige, s obzirom da je drugoplasirani Obreš još jednom kiksao te je na gostovanju kod Čeva u Podevčevu odigrao 2:2. Budućnost vodi sve momčadi s 36 bodova na tablici, dok Obreš sada zaostaje za tri boda (33 boda).

Osim derbija kola, danas igrao i gradski derbi na stadionu Slobode u Varaždinu između Slobode i Mladosti. Mladost je bila bolja u susretu i slavila s 2:1. Filip Zrna je zabio oba pogotka za Mladost, prvi u 39. i drugi u 53. minuti susreta, dok je Edo Presečki u 59. minuti smanjio na 2:1. Obje momčadi trenutno vode borbu za ostanak u ligi, Mladsost je trenutno na 11. mjestu tablice, a Sloboda na 13. mjestu u konkurenciji od 14 momčadi.

U ostalim današnjim susretima, Polet (T) je slavio 2:0 protiv Mladosti (M), dok je Dinamo (B) u općinskom derbiju Cestice odigrao neodlučeno 1:1 protiv Poleta (C).