Domagoj Drožđek (s loptom) zabio je 15. gol sezone Foto: Krešimir Đurić

VIDEO: Domagoj Drožđek sjajnim škaricama donio pobjedu Varaždinu kod Lučkog

| 9.5.2018. u 18:20h | Objavljeno u Sport

NK Varaždin je danas u susretu 31. kola Druge HNL uspio doći preokretom do teško izborene pobjede kod Lučkog 3:2, nakon što su gubili u prvom poluvremenu 1:0.

Varaždin je bio bolja momčad čitav susret, ali rezultat to nije pokazivao nakon prvih 45 minuta, unatoč posjedu lopte od 66 posto. Umjesto vodstva varaždinske ekipe, ekipa Lučkog povela je 1:0 praktički iz jedine prave prigode u prvom poluvremenu. Iz kaznenog udarca u 6. minuti zabio je Borna Petrović, nakon što je golman Varaždina Ivan Nevistić u svom kaznenom prostoru rušio Denija Simeunovića.

Kovačević je očito procjenio da ovakvom igrom se ne mogu nadati preokretu pa je odmah početkom drugog poluvremena u igru uveo veznjaka Karla Težaka, dok je iz igre vadio desnog beka Samuela Ayodejija Bamidelea koji je imao problema u obrani na svojoj strani terena, a Matija Kolarić je preuzeo njegovo mjesto na toj poziciji. Ulazak Težaka je donio puno bolju igru Varaždina, a upravo je on bio asistent kod izjednačujućeg gola u 58. minuti dodavši loptu Dejanu Glavici koji puca i pogađa mrežu domaćina za 1:1.

Imao je Težak i prigodu biti strijelac u 68. minuti, ali na asistenciju Domagoja Drožđeka s lijeve strane ne reagira dobro te gađa pored vratiju domaćina. Nedugo nakon toga u 69. minuti, vodstvo Varaždina 2:1. Braniči domaće momčadi su neuspješno pokušali obraniti napad s desne strane terena i lopta je na kraju završila kod Josipa Golubara koji bez većih poteškoća gađa donji lijevi kut vratara.

Iako se činilo, da se domaćin neće vratiti iz ove situacije, golman Nevistić ih vraća neopreznom reakcijom nakon slobodnog udarca gdje je u pokušaju boksanja, potpuno promašio loptu koja je na kraju završila na prsima zaboravljenog Ante Knezovića kojemu na gol liniji varaždinskog gola nije bilo teško zabiti pogodak u 73. minuti susreta za 2:2.

Ipak, Varaždin se na kraju veselio vrijednoj pobjedi koja je stigla nakon tri promašaja. Akcija je krenula dodavanjem Golubara u kontri prema Drožđeku u šesnastercu Lučkog na lijevoj strani, on vara golmana, prelazi ga i gotovo iz mrtvog kuta šalje loptu prema golu, ali se lopta odbija od vratnice. Odbijenu loptu dočekao je Mario Sačer koji punom snagom pogađa prečku, a tu odbijenu loptu je dočekao Golubar koji gađa po sredini gola, ali to brani golman Lučkog i na kraju se lopta odbija natrag akteru s početka ove akcije Drožđeku koji je loptu dočekao s atraktvinim škaricama i konačno postigao gol za 3:2 u 75. minuti susreta.

Ovo je bio 15. gol za prvog strijelca Varaždina i prvog strijelca lige, Domagoja Drožđeka.

Označeno u
Video sadržaj