Hrvačica kluba Ludbreg Victoria Vrdoljak zlatna na Czarny Bor Open 2016 u Poljskoj

| 6.12.2016. u 11:34h | Objavljeno u Sport

Članice Hrvačkog kluba Ludbreg nastupile su na turniru u Czarny Bóru pod nazivom Czarny Bor Open 2016 u poljskoj pokrajini Wałbrzych, koji je okupio 350 hrvačica iz 15 zemalja. Hrvačice iz Ludbrega ostvarile su 5 pobjeda.

Marta Busija, kao najmlađa juniorka, imala je jednu pobjedu protiv dvije godine starije protivnice iz francuske Dennis Pascaline, u borbi u kojoj je gubila 12:10 uspjela je tuširati protivnicu i pobjediti, dok je u preostale dvije borbe jako dobro hrvala, ali izgubila od brončane Njemice te Poljakinje koja je bila u borbi za broncu.

Iva Gerić u kadetkinjama pobjedila je tehničkim tušem Litvanku 11:0 pa izgubila od starije domaće hrvačice, desete sa svjetskog prvenstva ove godine, u dobroj borbi koju je dominirala, ali nije poentirala. Nakon toga imala još jednu pobjeda tušem protiv predstavnice Češke te poraz na bodove od starije i iskusnija hrvačice iz Francuske na bodove.

Victoria Vrdoljak je nakon Berlina koje je bilo natjecanje istog kalibra ponovo uzela zlato i to tušem u polufinalu protiv dobre domaće hrvačice te pobjedom na bodove uvjerljivo 10:1 u finalu protiv jake Njemice porijeklom Poljakinje.

Ekipu su vodili Alen Gerić, glavni trener Ignac Horvat, uz veliku pomoć Zsolt Szatamarija - specijalista za slobodni stil. Ove subote ludbreški hrvači, kategorija dječaka, će nastupiti u sklopu reprezentacije na turniru u Austriji - Moerbisch.