Veterani Ivančice pobjednici malonogometnog turnira Marlex kup 2019.

| 28.12.2019. u 18:29h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Na Štefanje je u organizaciji udruge Đuro Kulčar iz Varaždina održan tradicionalni malonogometni turnir veterana Marlex kup 2019. Na turniru koji je ove godine doživio svoje 5. izdanje, nastupile su ekipe NK Podravine iz Ludbrega, NK Slobode iz Varaždina i prošlogodišnji pobjednik veterani Ivančice iz Ivanca, dok su u posljednji tren svoj nastup otkazali veterani Varaždina.

U dvosatnom natjecanju bilo je zanimljivih utakmica, pravih poteza i sjajnih obrana vratara, kao i efektnih golova, gdje su briljirali veterani Ivančice koji su s dvije pobjede i drugi put zaredom osvojili turnir te prelazni pehar i pehar u trajno vlasništvo.

Posebni obol turniru dali su viši savjetnik predsjednika HNS-a Zorislav Srebrić, izbornik reprezentacije Zlatko Dalić, trofejni varaždinski trener Branko Ivanković kao i predsjednik varaždinskog Gradskog vijeća Damir Habijan. U svojim pozdravnim govorima istaknuli su vrijednost i aktivnosti koje provodi udruga u očuvanju tradicije i promocije nogometa u Varaždinskoj županiji i pohvalili odličnu organizaciju te korektnu i prijateljsku igru svih sudionika.

Ovogodišnji turnir igrao se u spomen na preminule sportske novinare i fotoreportere, koji su od 2. svjetskog rata bili kroničari sportskih zbivanja u našem gradu i kraju. Minutom šutnje odana je počast novinarima Antonu Golubu (1918-1995), Mariju Porobiji (1925-1997), Borisu Kožaru (1928-2003), Borisu Ratkoviću (1938-2016), Ivici Vukotiću (1947-2004) i Vladi Premužu (1960-2019), kao i prvom sportskom novinaru (u godinama prije i za vrijeme 2. svjetskog rata) Eduardu Cerjanu, zatim snimatelju HTV-a Milanu Babiću i fotoreporteru Dragi Brezovcu, koji su svojim perom, glasom i slikom oteli od zaborava sve najvažnije sportske događaje u bogatoj sportskoj povijesti Varaždina.