Veszprem u finalu slavio 26:24 protiv Vardara Foto: Dražen Novosel

FOTO: Veszprem prvak SEHA lige, tri Hrvata u najboljoj sedmorki

| 3.4.2016. u 20:45h | Objavljeno u Sport

Veszprem je unatoč klimavom početku još jednom uspio preokrenuti utakmicu u svoju korist i protiv žilavih momaka Vardara potvrdio svoj status favorita na ovom natjecanju i osvojio SEHA ligu drugu godinu zaredom. U finalu su pobijedili 28:26.

Kao i Meshkov prije dva dana, Vardar je iznenadio mađarskog prvaka na početku susreta gdje su uspjeli u jednom trenutku voditi s uvjerljivih 7:3 i 8:4. Ipak, do kraja poluvremena se Veszprem oporavio i smanjio vodstvo Vardara na samo jedan razlike (15:14).

U drugom poluvremenu Veszpremu nije trebalo dugo da povede, te su u 34. minuti došli do svog prvog vodstva (17:16). Nakon toga slijedi period izjednačene borbe i promjene u vodstvu, ali u 55. minuti Veszprem lomi susret vodstvom od dva razlike (27:25) koje Vardar više nije mogao promijeniti.

Najbolji u redovima Veszprema je bio Momir Ilić sa sedam postignutih golova, dok je u redovima Vardara najbolji bio Alex Dujshebaev s pet golova. U završnici susreta se za Veszprem iskazao hrvatski vratar Mirko Alilović koji je obranio ključne napade Vardara.

Od Hrvata, u najboljoj sedmorki final foura SEHA lige su se našli Zlatko Horvat na desnom krilu, Ivan Stevanović na vratima i Luka Cindrić na srednjem vanjskom.