VELIKI USPJEH ČLANA GK VINDIJA Mateo Žugec ostvario normu za seniorsko Svjetsko prvenstvo u Japanu

| 18.9.2021. u 14:13h | Objavljeno u Sport

Član GK Vidija Mateo Žugec (19) ostvario je normu za seniorsko Svjetsko prvenstvo u Japanu. Kvalifikacije su održane od 14. do 18. rujna u Osijeku, u dvorani Sokol centra Osijeka.

Žugec je u konkurenciji vježbača na konju s hvataljkama jedan od trojice hrvatskih reprezentativaca koji su ostvarili normu za Svjetsko prvenstvo. Osim Žugeca odlazak u Japan osigurali su Filip Ude i Jakov Vlahek.

U dva dana kvalifikacija, Žugec je ostvario B normu, što znači da će mu za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Japan, koje je na rasporedu od 13. listopada, biti potrebno oko 50 tisuća kuna.

Ako Žugec na Svjetskom prvenstvu ostvari A normu, a samim time i dobar plasman, onda će mu Hrvatski olimpijski odbor i Hrvatski gimnastički savez refundirati troškove odlaska na Svjetsko prvenstvo.

Stoga Žugeca i njegovog trenera Emila Šanjeka u sljedeća tri tjedna očekuju aktivnosti oko osiguranja potrebnih sredstava, koja nisu bila planirana, s obzirom na to da je Žugec prvi put nastupio u seniorskoj konkurenciji i nije se moglo znati kakav će rezultat ostvariti u kvalifikacijama u konkurenciji iskusnijih gimnastičara.

Međutim, Žugec je odmah u svom prvom seniorskom nastupu izborio normu, što je potvrda njegov talenta i dobre kvalitete rada.