Iako jedna od najmlađih, Amanda Mlinarić pokazala je svima što se u budućnosti može očekivati od nje

Velika pobjeda Amande Mlinarić na europskom Grand Prixu u Bukureštu

| 14.4.2019. u 14:37h | Objavljeno u Sport

Hrvatska streličarska reprezentacija nastupila je na europskom Grand Prixu u Bukureštu. U sastavu reprezentacije bili su i članovi Varaždinskog streličarskog kluba, Amanda Mlinarić i Alen Remar te Tihana Kovačić iz SK Navaho Jalžabet. Ukupno je u kategorijama složenog i zakrivljenog luka, seniora i seniorki, nastupilo 604 natjecatelja iz čak 43 države, a Grand Prix je obilježilo vrlo hladno vrijeme s jakim vjetrom i kišom.

Glavni grad Rumunjske bio je poprište prvog seniorskog internacionalnog uspjeha Amande Mlinarić. Čak 55 streličarki iz 23 europske države u konkurenciji složenog luka očekivalo je pobjedu na ovom europskom Grand prixu, no jedna od najmlađih, Amanda Mlinarić pokazala je svima što se u budućnosti može očekivati od nje.

Iako u kvalifikacijama nije bila najbolja, već je zaostala 3 kruga za vodećom, u nastavku takmičenja i eliminacijskim okršajima, redom je pobijedila sve protivnice, i u jučerašnjem finalnom meču protiv Tonioli Marcelle iz Italije pokazala na koga se mora računati kao respektabilnog protivnika u sljedećih desetak godina na velikim takmičenjima.

Osim što je donijela zlatnu medalju i sponzorsku nagradu iz Bukurešta, Mlinarić je dohvatila i još jedan cilj koji si je zacrtala. Na ovom EGP-u, na posebnom turniru raspucavalo se i za kvalifikacije za Europske igre koje se ove godine održavaju u Minsku u Bjelorusiji.

Dijelilo se 5 posljednjih mjesta za kvotu streličarki složenim lukum koje će nastupiti na Europskim igrama i Amanda Mlinarić je uspjela unatoč umoru i padu adrenalina dohvatiti mjesto za nastup na Europskim igrama, tako da će u 6. mjesecu zajedno sa ostalim hrvatskim sportašima braniti boje Hrvatske na ovom europskom pandanu Olimpijskih igara.

Vrlo uspješna je bila i Tihana Kovačić. Iako još uvijek kadetkinja, uspjela je u konkurenciji od čak 110 streličarki zakrivljenim lukom zauzeti visoko 9. mjesto, a isto tako je i u odvojenom turniru osigurala mjesto u kvoti za Europske igre, tako da će varaždinski kraj imati čak dvije predstavnice u streličarskim disciplinama, što se nikad prije nije dogodilo.  Alen Remar je zauzeo 108 mjesto od 154 streličara.