Hoće li se Španjolci radovati i nakon večerašnjeg susreta?

Večeras u Varaždinu odluka kome će pripasti naslov na EURO U-17

| 19.5.2017. u 12:58h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Europsko prvenstvo U-17 u Hrvatskoj završit će u večeras u Varaždinu, na stadionu Varteksa, a u finalu će se sastati Španjolska i Engleska, a pobjednik će postati rekorder s ukupno tri naslova u kategoriji U-17. Englezi su osvajanje trofeja slavili 2010. i 2014. godine, dok su Španjolci najbolji bili 2007. i 2008. godine.

Do finalne utakmice u Varaždinu Španjolska je stigla kroz Skupinu A, u kojoj je pobijedila Tursku i Italiju, da bi s osiguranim prvim mjestom u trećem kolu remizirala s mladim Vatrenima. U četvrtfinalu i polufinalu izbacila je Francusku pa Njemačku na jedanaesterce.

Englezi su u svih pet dosadašnjih nastupa u Hrvatskoj upisali pobjede, uključujući trijumfe protiv Norveške, Ukrajine i Nizozemske u Skupini D te potom protiv Republike Irske u četvrtfinalu i Turske u polufinalu.

- Engleska je kompletna momčad s mnogo kvaliteta koje ranije nisu imali. Morat ćemo biti čvrsti i u napadu i u obrani, usredotočeni na momčadsku igru. Ovakva Engleska od nas zahtijeva savršenost - rekao je španjolski izbornik Santi Denia.

- Za finale se pripremamo kao i za svaku drugu utakmicu, no radi se o šestoj utakmici u samo dva tjedna te ujedno o finalu kao najvećem ispitu. Poštujemo španjolske kvalitete, ali imat ćemo plan biti spremni provesti ga u djelo", istaknuo je strateg Engleza Steve Cooper.

Finalna utakmica počinje u 20 sati uz prijenos na Eurosportu i Hrvatskoj nogometnoj televiziji, a pravdu će dijeliti danski sudac Jens Maae.