Staza u Viničnom već je ugostila utrke međunarodnog karatera, no večeras će se voziti po prvi puta noćna utrka Foto: Dražen Novosel

Večeras na stazi u Viničnom međunarodna noćna utrka OP-a Zagorja u motocrossu

| 21.7.2018. u 14:21h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

U organizaciji Motocross udruge Breznice PK Team večeras će se na motocross stazi u Viničnom voziti Otvoreno prvenstvo Zagorja, što će biti utrka međunarodnog karaktera, jer će pravo nastupati imati svi prijavljeni vozači. Utrka se boduje za Prvenstvo Zagorja, natjecanje koje je čak možda i kvalItetnije od Prvenstva Hrvatske, s obzirom na sudjelovanje motocross vozača iz inozemstva, a večerašnje je natjecanje sedmo od deset ovosezonskih utrka.

Očekuje se dolazak više od stotinu vozača iz Slovenije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Kanade i Hrvatske. Treninzi će na stazi početi u 16 sati, a same utrke od 20 sati. Po prvi puta bit će to noćna utrka na stazi u Viničnom i jedina noćna utrka u Hrvatskoj koja će se voziti u noćnim satima, s obzirom da se posljednja noćna utrka vozila prije 15 godina u Jastrebarskom. Vozit će se u 12 klasa. 

Vozit će i četiri člana Motocross udruge Breznica PK Teama, i to oba Slovenca Roman Cvitković u klasi MX2 i Uroš Ilc u klasi Veteran 40, te podmladak kluba Borna Pankretić u klasi MX50 i Jan Janković u klasi MX65.

Ulaz za posjetitelje će na stazu će biti besplatan, a organizator se pobrinuo i za ugostotileljsku ponudu.