Miting će na stadionu Sloboda početi u 20 sati Foto: ak sloboda

Večeras na Slobodi međunarodni miting Atletika pod zvijezdama

| 31.5.2017. u 12:57h | Objavljeno u Sport

Treće izdanje međunarodnom atletskog mitinga koji je nazvan „ Atletika pod zvijezdama“ održat će se večeras u 20 sati na varaždinskom stadionu Sloboda, a u organizaciji Atletskog kluba Sloboda

Taj, jedini miting u širem okruženju koji se održava noću, postao je tradicionalan. Očekuje se nastup najboljih hrvatskih atletičara te gostiju iz susjednih zemalja, kojima je ovo  natjecanje prigoda da postignu norme za velika svjetska natjecanja. 

Posebno će zanimljive će biti utrke na 200, 400 i 800 metara, gdje nastupaju najbolji atletičari iz Hrvatske i okolnih zemalja sa ciljem poboljšanja rezultata i postizanja normi za svjetska natjecanja.

S posebnim se zanimanjem očekuje nastup varaždinskih perjanica, članova AK Sloboda, poput Davida Šalamona, Lucije Pokos, Kristine Dudek i Gabrijela Stojanovića.

Tri prvoplasirana natjecatelja i natjecateljice primiti će medalje. Najboljih četiri u muškoj i najboljih četiri u ženskoj kategoriji (absolutno), po IAAF Scoring tablicama 2017., primiti će donacije za sportsko usavršavanje i to :
1. rezultat -1000,00 kn
2. rezultat – 750,00 kn
3. rezultat -500,00 kn
4. rezultat – 250,00 kn

Svaki natjecatelj može primiti samo jednu donaciju ,a može se natjecati u više disciplina.