Vatreni na treningu na igralištu Poleta Foto: hns

Vatreni na pripremama u Svetom Martinu na Muri, trening u četvrtak otvoren za javnost

| 24.5.2016. u 09:30h | Objavljeno u Sport

Vatreni, na čelu s izbornikom hrvatske nogometne reprezentacije Antom Čačićem, u Svetom Martinu na Muri odrađuju prvi dio priprema za predstojeće Europsko nogometno prvenstveno koje se održava u Francuskoj od 10. lipnja do 10. srpnja. Pristigle reprezentativce, jedne od najboljih europskih pa i svjetskih nogometaša, dočekao je i pozdravio župan Međimurske županije Matija Posavec kao i predsjednik Zajednice sportova Međimurske županije Mato Kljajić, načelnik općine Sveti Martin na Muri Franjo Makovec te direktor LifeClass Termi Sveti Martin Branimir Blajić.

Vatreni su do sada pripreme imali u susjednim zemljama Sloveniji i Austriji te je ovo je prvi put kako je izabrano mjesto u Hrvatskoj kao baza za pripreme za jedno veliko natjecanje. Nekako se samo po sebi nametnulo pitanje kako to da je izabrano baš Međimurje, odnosno Sveti
Martin na Muri.

-Međimurje se pokazalo kao prava oaza mira i ljepote i upravo je to, uz one osnovne uvjete za treninge, potrebno našim nogometašima nakon napornih treninga i utakmica u svojim klubovima. A ovdje u Međimurju, u Svetom Martinu imamo sve na jednom mjestu – izjavio je Ante Čačić te se zahvalio županu na izrazitom gostoprimstvu.

- Ovo je veliko priznanje Međimurju, ali i još jedan konkretan rezultat svega što radimo posljednjih godina upravo s ciljem da se pozicioniramo kao jedna od najpoželjnijih destinacija kontinentalne Hrvatske za sve oblike turizma, pa tako i onog sportskog. Kako će se u konačnici uvjeriti i naši nogometaši, ovdje će imati izvrsne uvjete za rad i pripreme, a za osjećaj da su kao kod kuće su se već pobrinuli mještani Svetog Martina koji su samoinicijativno počeli uređivati – izjavio je Posavec.

Reprezentativci treniraju  igralištu NK Polet iz Svetog Martina sve do petka, kada je u Koprivnici planirana prva pripremna utakmica i to protiv Moldove. Nakon toga reprezentacija odlazi u Rovinj gdje će odraditi drugi dio priprema, a u subotu u Rijeci igraju drugu utakmicu protiv San Marina.

Poslijepodnevni trening hrvatske reprezentacije u četvrtak 26. svibnja s početkom u 18 sati bit će u cijelosti otvoren za javnost i predstavnike medija.