Tony Zajimović novi je igrač u svlačionici trećeligaša Varteksa

Varteksu se za nastavak sezone priključuje Amerikanac Tony Zajimović

| 11.2.2018. u 12:58h | Objavljeno u Sport

Trećeligaš Varteks je ovih je dana predstavio još jedno novo ime u svlačionici, a riječ je o mladom Amerikancu bosanskog porijekla, Tonyju Zajimoviću.  Tony je svoje prve nogometne korake napravio na Floridi, da bi kasnije otišao u BiH na nekoliko proba, ali se ipak s vremenom vratio na Floridu, navodi se na službenom portalu NK Varteksa.

- Počeo sam kadetsku karijeru u Jacksonville Youth Soccer Clubu na Floridi. Sa 16 sam godina prešao u juniore u Florida Elite Soccer Academy. Tu sam ostao do U18. Poslije toga, odlučio sam isprobati svoje znanje kod nas. Bio sam u Bosni i Hercegovini 2017. godine na nekoliko proba, u FK Olimpiku i FK Veležu, a zbog osobnih razloga odlučio sam vratiti se na Floridu - ispričao je Zajimović i osvrnuo se na razlike u nogometu između Amerike i Europe.

- Što se tiče kvalitete nogometa,razlika između Amerike i Europe je velika. Probe koje sam imao u BiH puno su mi pomogle da osjetim tu razliku, koju sam vrlo brzo zavolio i počeo koristiti na terenu - naglasio je.

Za vrijeme trajanja zimskog prijelaznog roka, odlučio se okušati u hrvatskim ligama, a odluka je pala na NK Osijek.

- U dogovoru s Danijelom Pavlovićem i Ivicom Šimuncem, odluka je pala na Hrvatsku. Bio sam u Osijeku na probi i bio sam pozitivno iznenađen profesionalizmom NK Osijek i svim trenerima, kao i pomoćnim osobljem. Gostoprimstvo koje se ne zaboravlja - rekao je.

NK Osijek nije imao mjesta na poziciji na kojoj Tony igra, pa se odlučio okušati u Varteksu, a otkrio nam je usput kako mu se sviđa ovdje.

- Što se tiše suigrača, dečki su super. Treninzi su kvalitetni i pristup treninzima je na visokom nivou. Trener Jukić se svakako pobrinuo za to. Ovom prilikom želim zahvaliti suigračima na prihvaćanju u momčad, a treneru Jukiću na ukazanom povjerenju - kazao je Zajimović.

Po dolasku u Varteks, bio mu je to incijalni susret s Varaždinom.

- Ono što sam osjetio u gradu Varaždinu je gostoprimstvo. Još nisam imao priliku upoznati grad, ali ono što sam vidio je super - kaže Tony.

Otkrio nam je i da najviše voli igrati na poziciji zadnjeg ili centralnog veznog zbog pregleda terena, a kad bi imao nogometnog uzora, to bi bio Steven Gerrard, nekadašnji igrač Liverpoola. Za kraj razgovora, nismo mogli a da ga ne upitamo kakva su njegova očekivanja u dresu Bumbara.

- Moja budućnost u Varteksu ovisi o meni i onome što moram pokazati na terenu kao mladi nogometaš. Uz stručnu pomoć trenera Jukića i uz suradnju suigrača, mislim da će sve biti u redu. Moj cilj je da dam sve od sebe na terenu i prvenstveno da zadovoljim publiku, za koju sam čuo da je fantastična. Svoj prvi gol ću posvetiti njima. Možda je prerano pričati o budućnosti, volim se fokusirati na današnjicu, a to je NK Varteks i publika koja nas prati. Puno hvala što klubu što mi je omogućio da dođem u Varaždin - zaključio je Tony Zajimović, koji će prvi put istrčati na teren u dresu Varteksa u 16. kolu 3. HNL Istok 4. ožujka u ogledu protiv HNK Vukovar 1991 na stadionu Varteksa, navodi se na službenom portalu NK Varteksa.