David Šestak osvojio je dva naslova prvaka Hrvatske

Varteksu osam titula na PH u slalomu i sprintu na divljim vodama za sve kategorije

| 17.9.2019. u 20:19h | Objavljeno u Sport

Članovi Kajak kanu kluba Varteks nastupili su na Prvenstvu Hrvatske u slalomu i sprintu na divljim vodama za sve kategorije koje je održano na rijeci Savi u Zagrebu. U slalomu od Varaždinaca prvaci Hrvatske postali su David Šestak u kajaku jednosjedu (K-1) kod kadeta, Roko Bengeri u kanu jednosjedu (C-1) kod juniora, Katja Bengeri u kategoriji kajak i kanu kod juniorki i braća Katja i Roko Bengeri u kategoriji mješovitih parova (C-2).

Drugo mjesto osvojio je Jan Petrić u K-1 i Alen Ozimec u C-1 kod kadeta te Maja Štimac u K-1 kod juniorki. Treće mjesto osvojili su Alen Ozimec u K-1 kod kadeta i Roko Bengeri u K-1 kod juniora. U kajaku su još nastupili kadeti Matija Fic koji je bio 6., Luka Vrbanec bio je 8., Domagoj Pretković 11., Filip Staneković 12., Marko Staneković 13. i David Ozimec 14., a junior Nikola Novosel bio je 5. u K-1 kod juniora.

U ekipnim vožnjama drugo mjesto osvojile su ekipe 3xC-1 u sastavu Bengeri K., Bengeri R. i Alen Ozimec, te 3xK1 u sastavu Bengeri K., Bengeri R. i Nikola Novosel kod juniora. Treća je bila ekipa 3xK1 juniori u sastavu Šestak, Petrić i Alen Ozimec, dok su Fic, Vrbanec i Filip Staneković bili 5.

U sprintu od Varaždinaca prvaci Hrvatske postali su David Šestak u kajaku jednosjedu (K-1) kod kadeta, Klara Dvorski u kajaku jednosjedu kod juniorki, Nikola Novosel u kajaku jednosjedu kod juniora i Roko Bengeri u kanu jednosjedu kod juniora. Drugo mjesto osvojila je Maja Štimac u K-1 kod juniorki, Katja Bengeri u kategoriji C-1 kod juniorki i Katja i Roko Bengeri u kategoriji C-2.

U kajaku su nastupili i kadeti Jan Petrić koji je bio 5., Matija Fic bio je 7., David Ozimec 11., Filip Staneković 12., Luka Vrbanec 13. i Marko Staneković 15., a junior Nikola Mavrić bio je 9. u K-1. Nastupili su i seniori Michel Ivić koji je bio 6., David Rožmarić bio je 8., a Damian Kukec 13. u kajaku jednosjedu. Darko Tomašek i Igor Krajcar bili su 4. u kanu dvosjedu, a Robert Rauš 11. u C-1.

U ekipnim vožnjama sprinta drugo mjesto osvojila je ekipa 3xK1 u sastavu Šestak, Petrić i Fic kod kadeta. Treća je bila ekipa 3xC1 juniori u sastavu Šestak, Petrić i Mavrić. Dok su ekipe 3xK-1 Fic, Vrbanec i Filip Staneković kod kadeta i Novosel, Ivić i Kukec kod seniora bile 4.