Jan Petrić osvojio je u Zagrebu dva prva mjesta u konkurenciji kadeta

Varteksovcima osam prvih mjesta na OP Zagreba u kajak kanu slalomu i spust-sprintu

| 31.5.2020. u 15:39h | Objavljeno u Sport

Članovi varaždinskog Kajak kanu kluba Varteks nastupili su na Otvorenom prvenstvu grada Zagreba u kajak kanu slalomu i spust-sprintu, prvom kajakaškom natjecanju organiziranom nakon popuštanja mjera od COVID-19 epidemije. Natjecanje se održalo na rijeci Savi u Zagrebu. Nastupilo je 65 posada iz Hrvatske i Slovenije pa je natjecanje bilo i međunarodno.

U slalomu kod kadeta u kajaku jednosjedu (K-1) pobijedio je Jan Petrić, David Ozimec bio je 6, a Luka Vrbanec 8. Kod juniora u K-1 pobijedio je Roko Bengeri, Nikola Novosel bio je 4, Alen Ozimec 5, David Šestak 7 i Matija Fic 9. U kanu jednosjedu (C-1) kod juniora prvo mjesto osvojio je Roko Bengeri, a Alen Ozimec bio je 6. U kajaku kod veterana nastupio je Darko Tomašek i osvojio prvo mjesto.

U sprintu kod kadeta u kajaku jednosjedu (K-1) pobijedio je Jan Petrić, David Ozimec bio je 5, a Luka Vrbanec 6. Kod juniora u K-1 Nikola Novosel bio je 2, Matija Fic 4, David Šestak 5 i Alen Ozimec 8. U kanu jednosjedu (C-1) kod juniora drugo mjesto osvojio je Roko Bengeri. U kajaku je nastupila Klara Dvorski koja je pobijedila kod juniorki i Aleksandar Brkušanin pobjednik kod seniora.

U turističkom kanu dvosjedu posada Darko Tomašek i Igor Krajcar osvojila je prvo mjesto.