Večerašnjom utakmicom Varteks ostvara proljetni dio prvenstva u Trećoj HNL Istok Foto: Dražen Novosel

Varteks večeras na Varteksu protiv Vukovara 1991 ide po prve proljetne bodove

| 15.3.2018. u 10:06h | Objavljeno u Sport

Na stadionu Varteksa od 19 sati igrat će se utakmica 16. kola Treće HNL Istok između Varteksa i HNK Vukovar 1991. Trener Varteksa Antun Jukić u večerašnjem susretu neće moći računati na Ivana Novoselca, zbog crvenog kartona, a zbog tri žuta kartona u sastavu neće biti Matije Kuhara, Frana Kukeca i David Sušca.

Utakmica će imati i humanitarni karakter, jer će se prikupljati novčani prilozi za pomoć maloj Vukovarki, 13-mjesečnoj Maši, koja treba transplantaciju bubrega. Utakmica će biti i prilika za obilježavanje 28. godišnjice osnivanja navijačke skupine White Stones., kao i za susret navijača ali i gradonačelnika dva prijateljska grada koji su prošle godine potpisali povelju o prijateljstvu.

U 18:10 sati  gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava će u pratnji gradonačelnika Grada Varaždina Ivana Čehoka položiti vijenac i upaliti svijeće kod spomen križa braniteljima  poginulim u Domovinskom ratu kod crkve svetog Nikole na Trgu Slobode u Varaždinu.

Nakon toga uputit će se na stadion gdje će se prigodnim govorima obratiti navijačima, razmijeniti dresove i izvesti početni udarac utakmice koja počinje u 19 sati.

Program na stadionu započet će u u 18:40 sati odavanjem počasti hrvatskim braniteljima koji su sudjelovali u obrani Vukovara, stoga se mole svi navijači da budu u to vrijeme na stadionu kako bi se dostojno odala počast našim braniteljima.

Za dodatni popratni program prije početka same utakmice pobrinut će se i Varaždinske mažoretkinje. Ulaznice za utakmicu po cijeni od 20 kuna dostupne su na ulazu u stadion, a svi oni koji dođu na utakmicu Varteksa i Marsonije 18. ožujka s ulaznicom s današnje utakmice, ostvaruju popust uz koji će ih ulaznica za utakmicu 17. kola koštati 10 kuna.