Varteks u prijateljskom susretu u Čakovcu poražen od drugoligaša Međimurja Foto: NK Varteks

Varteks u prijateljskom susretu u Čakovcu poražen od drugoligaša Međimurja

Varaždinske vijesti | 13.2.2023. u 16:49h | Objavljeno u Sport

Nakon napornog tjedna treniranja nogometaši Varteksa odigrali su u subotu i treći pripremni susret, ponovno u Međimurju, ovog puta s istoimenim klubom na stadionu Mladost u Čakovcu, objavio je portal NK Varteks.

Utakmica se igrala na umjetnoj travi, pred stotinjak gledatelja, od toga i podosta navijača Varteksa.

Trener Goričanec je mogao na teren izvesti praktički trenutno najjači sastav, izuzev Vlaha, koji je bolestan, pa je bilo nekih promjena u obrani, a prvih 45 minuta je to solidno izgledalo.

Zaigrala je i nova 'desteka' Ivan Dolovski te ovozimska pojačanja, vratar Banfić, Zimbabveanac Romario Matova i Dejan Glavica.

Prvo poluvrijeme proteklo je u ravnopravnoj igri, čak i prilično žustroj, s mnogo kontakata i prekida. Na obje strane nije bilo previše konkretnih prigoda, a Varteks je možda za nijansu bio bolja ekipa, što je zalog za optimizam uoči nastavka natjecanja u 3. HNL.

Na početku nastavka, nekoliko izmjena s obje strane, a u tome se bolje snalaze domaći igrači i postižu pogodak za vodstvo, u 52. minuti.

Strijelac je bio Ratajec, nakon akcije gdje je najveći posao napravio Havojić. Inače, novi trener Međimurja je bivši igrač Varteksa Gordan Golik, koji će pokušati izvući klub s posljednjeg mjesta 2. HNL.

Vrijedi spomenuti da je Varteks ponovno u posljednjih tridesetak minuta odigratu uz nastup igrača iz omladinske škole, kadeta Starčevića te juniora Blaguškog, Anđelkovića i vratara Davida Kanižaja.

Vrijedi spomenuti da je u tim trenucima gol domaćina čuvao stariji Davidov brat, Domagoj, do ljeta vratar Varteksa. Spomenimo da još jedan prošlosezonski Varteksovac, Mauro Benko, igra u redovima Međimurja.Konačan rezultat bio je 2:0, a gol u posljednjim minutama postavio je Cerovčec, s bijele točke.

Sljedeći pripremni susret, Varteks će konačno igrati na domaćem terenu, u subotu na Slobodi protiv austrijskog niželigaša UFC Pieno Rohrbach Berga.

Međimurje – Varteks 2:0 (0:0)

Strijelci: 1:0 Ratajec (52), 2:0 Cerovčec (90-11m)

Međimurje – Andrašec, Turk, Fotka, Radulović, Cerovčec, Popović, Zanjko, Benko, Sabo, Havojić, Tajga (još su igrali: Do. Kanižaj, Arambašić, Štajerec, Novak, Bujan, Ratajec, Vrbanić, Bacinger, Rincon, Vršić). Trener: Gordan Golik.

Varteks – Banfić, Stojko, Jakupak, Kos, Kukec, Lukačić, Mikičić, Dolovski, Matova, Glavica, Benković (još su igrali: Pukšec, Horaček, Premužić, Vajagić, Da. Kanižaj, Anđelković, Blaguški). Trener: Nikola Goričanec.